Besluit over nieuwe kleedkamers in juni

de Stentor – 16 mei 2011

WESEPE – In juni wordt duidelijk of SC Wesepe van de gemeente Olst-Wijhe geld krijgt voor de bouw van nieuwe kleedkamers en toiletten.

Dan wordt de zogenoemde Kadernota door de gemeenteraad behandeld en daarin wordt dit verzoek van de sportclub meegenomen als nieuwe wens. Wesepe zou dan ruim 65.000 euro kunnen krijgen.

Het plan van de sportclub is om twee verouderde kleedkamers te slopen en hier vier nieuwe voor terug te bouwen. Verder worden huidige kleedkamers opgeknapt en worden aparte toiletten voor dames en heren gemaakt. Extra kleedruimte is volgens de club mede nodig door de komst van damesvoetbal bij Wesepe en het feit dat steeds meer meisjes met jongensteams meespelen.

De aanvraag voor de subsidie is in december de deur uitgegaan, het college van B en W van Olst-Wijhe heeft recent besloten dat dit verzoek in juni aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. De club hoopt nog dit jaar de plannen uit te voeren als de gemeenteraad het geld beschikbaar stelt. Om het project betaalbaar te houden, doet de club verder en beroep op vrijwilligers en geld dat bij elkaar is gespaard.

In juni wordt overigens ook de knoop doorgehakt over de nieuwe kleedkamers voor Wijhe’92. Ook deze club heeft hiervoor een bijdrage van de gemeente nodig.

Voor Wesepe wordt juni sowieso een spannende maand, want dan beslist de raad ook of er kunstgras op sportpark De Muggert komt. Onlangs stuurde de sportraad van Olst-Wijhe hierover nog een brief naar de gemeente waarin werd gepleit voor aanleg van kunstgras. De wens voor een dergelijk veld leeft al lange tijd in Wesepe en bijvoorbeeld Wijhe’92 en Sportclub Overwetering hebben al kunstgras gekregen.