Bloedstollend volleybalgevecht in Twello

Het Mix A-team vertrok woensdag 16 februari naar Twello om te spelen tegen Twello 2, altijd moeilijk in Twello. Bovendien herbergt het team voor een aantal van ons goede bekenden. Thuis hadden we met 0-3 verloren, dus er viel iets goed te maken.

In de eerste set begonnen we prima. We liepen uit naar een 6-1 voorsprong en konden gedurende een halve set een voorsprong van vijf á zes punten vasthouden. Hoe dichter we bij de twintig kwamen, hoe kleiner de voorsprong werd. Uiteindelijk stond er een stand van 23-23 op het scorebord. Twee goede opslagen en een prima blok van Frits verder was de eerste set binnen.

De tweede set verliep vrijwel identiek. Wederom namen wij een voorsprong en ook nu werd die weer langzaam kleiner. Beide teams bleken uitstekend tegen elkaar opgewassen. Dat heeft het voordeel dat de concentratie hoog blijft, en het nadeel dat dit bij de tegenstander ook zo is. Bij 22-23 viel een opslag van Twello in het net. Dat was de gelijkmaker en mentaal was dat in ons voordeel. Met enig fortuin, vooral in de laatste rally, werd ook deze set binnengebracht.

In de laatste set bleek opnieuw dat er van krachtsverschil tussen de beide teams amper sprake was. Wij trokken bij van 20-18 tot 20 gelijk en daarna werd het puntenverschil niet groter dan één. Tot uiteindelijk op 25-24 de bal door ons niet goed werd verwerkt en in het net terecht kwam. Dat was jammer, we hadden graag ook de derde set gewonnen, maar het was toch ook wel een beetje terecht. Er was niet zoveel krachtsverschil tussen beide teams dat een 3-0 overwinning gerechtvaardigd was. Wat restte was een goed gevoel en de herinnering aan een prachtig volleybalgevecht.

Of ze daar bij Twello ook zo over denken, weet ik eigenlijk niet…

Henk