D1 kampioen voorjaarscompetitie 2010-2011

Zaterdagochtend 14 mei 10.00 uur was het dan zover: de laatste competitiewedstrijd: Wesepe D1 tegen Hoonhorst D1. Beide tot dan toe ongeslagen, dertig punten, maar Wesepe had 61 doelpunten voor en 10 tegen en Hoonhorst 39 doelpunten voor en 5 tegen.

De voorbereiding van Wesepe: Texel groep 8 basisschool, en een jeugdsoosvrijdagavond was niet over om naar huis te schrijven maar er was wel het voordeel van een thuiswedstrijd.

De eerste helft komen we op een voorsprong door goed voorbereidend werk van Delano en Gijs, komt er een goal van Rick Saris maar verder komen er niet veel kansen. Hoonhorst daarintegen krijgt een flink aantal hoekschoppen. Maar hier vloeit nog geen bloed uit, bijna komt Hoonhorst nog op gelijke stand door slordigheden in de verdediging van Wesepe maar Jordi v.d Kraats weet nog net de bal van de doellijn weg te poetsen.

De tweede helft wind mee dus dit moet beter gaan, maar na een kwartier en ook weer diverse hoekschoppen voor de tegenpartij komt Hoonhorst op gelijke stand en dit is gezien het spelverloop ook niet onterecht. Één tegen één, Wesepe nog steeds kampioen met deze stand, maar Hoonhorst zet de druk erop en de bal komt ook nog een keer tegen de lat. Dan staat de 30 minuten genoteerd op het scorebord, dus bijna einde wedstrijd maar er moeten nog enkele minuten bijgeteld worden omdat het spel een paar keer stil heeft gelegen door blessures. De jongens van Wesepe creëren geen kansen maar door hun inzet komt Hoonhorst ook niet meer gevaarlijk voor de goal. Dan het verlossende eindsignaal. Wesepe heeft niet gespeeld zoals ze normaal spelen maar het resultaat is gelukkig geweldig.

Kampioen, het feest kan beginnen, op de foto, de kinderen krijgen van de ouders bloemen, Jos, Marcel, Stef en Bert krijgen bloemen van Tony Mensink namens het bestuur om vervolgens een feestje te vieren op het veld en in de kantine waar de patat, met frikandel/kroket al klaar staat. Prima geregeld. Ook krijgt Paul nog een bloemetje, want zonder Max op goal was dit kampioenschap niet bereikt.

Dan naar buiten natuurlijk een rondje door het dorp. Stef/Jos hebben een tractor met kar geregeld. Hier wisten de jongens niets van, dus het feest kan niet op. Heel Wesepe krijgt te horen dat D1 kampioen is. Bij de kapper staan de klanten met de krulspelden nog in aan de weg, ook zwaaien de medewerksters van de kapper met de Hollandse vlag, geweldig. Jos trakteert ons ook nog even een op rondje met de tractor met kar over het nieuwbouwproject bij voormalig slagerij Jansen, dit is natuurlijk ook weer geweldig ondanks dat er niemand thuis is.

Als laatste al met al zeer geslaagd.

Met vriendelijke groet, een leider die de buitenspelregels steeds beter onder de knie krijgt.