Dames 1 pakt tegen Groessen de eerste punten

De kop is eraf en de eerste punten zijn binnen. Vorig seizoen sloten we af met een thuiswedstrijd tegen Groessen; nu mochten we de competitie openen tegen de Gelderse ploeg. Na een ruststand van 13-9 wonnen we met 21-14.

De eerste helft begon veelbelovend. De eerste drie aanvallen leverden ons evenzoveel doelpunten op. Na een kleine twee minuten was het al 3-0. Daarna kwam ook Groessen in de wedstrijd. In hun aanvalsspel is de cirkel erg belangrijk en hiervan kwam dan ook het meeste gevaar. Al werd er door hun hoeken soms ook (te) makkelijk gescoord. Halverwege de eerste helft was het snelle spel van ons weg. We begonnen te breien in de aanval en zochten te moeilijke oplossingen. De verdediging liep ook even wat minder en zo kwam Groessen op gelijke hoogte. De laatste minuten van de eerste helft waren wel weer goed en voor rust sloegen we een gaatje. Van 9-9 liepen we uit naar 13-9.

De tweede helft startte rommelig. Aan beide kanten liepen speelsters tegen een tijdstraf aan waardoor beide ploegen niet lekker in het spel kwamen. In de tweede helft werd er sowieso weinig gescoord. Wij moesten het vooral van de snelle tegenaanvallen hebben. Maar ook daar maakten we vandaag wat slordige fouten, zoals passes die niet goed aankwamen. Verdedigend was het wel goed. We stonden defensief zeer sterk en waren allemaal lekker fel. Soms zaten we er iets te hard op waardoor we met een twee minutenstraf naar de kant moesten, maar Groessen kon hier nauwelijks van profiteren. De tweede helft zijn we niet in de problemen gekomen. We eindigden de wedstrijd met een stand van 21-14 in ons voordeel.

Volgende week spelen we op zaterdagavond om 20.30 uur in Doetinchem tegen het Regioteam CAD2M.

Jolien