Dames 2 trekt in doelpuntrijke wedstrijd aan kortste eind

‘Winnen zou moeten kunnen lukken.’ Een uitspraak waarbij de haren op de arm van mijn docent Nederlands rechterovereind zouden gaan staan. Maar wel een die vandaag door mijn hoofd spookte. We werden vandaag ondersteund door Evelien en Jolien. Jolien had vandaag twee rechtersokken aan, dus zij zou in ieder geval geen last hebben van twee linkervoeten vandaag. Om elf uur betraden we het veld. We hadden er zin in, want tegen ABS spelen we altijd een leuke wedstrijd.

De eerste doelpoging van ABS werd goed geblokt. Maar toch viel het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de Bathmense kant. Niet vlak daarna maakten wij de 1-1, maar doordat we onze verdediging in het begin nog niet goed hadden staan, kon ABS van ons weg lopen. Wij maakten ons tweede doelpunt pas toen we er al vijf tegen hadden. Maar ook wij kregen de smaak te pakken. Vooral onze afstandsschoten gingen er goed in. In de verdediging werd er beter gecommuniceerd. ABS wilde te graag scoren en werd daardoor slordig in de aanval. Hiervan konden wij profiteren en we haakten weer aan (7-7). Toch verslapten we even en ABS kon weer een voorsprong op het bord zetten. Vlak voor de rust kwamen wij in ondertal te staan en onze scherpte kwam weer terug. Zo wisten we in deze twee minuten twee keer te scoren. We gingen echter met drie punten achterstand de rust in: 15-12.

De tweede helft paste ABS haar verdediging aan. Vooral onze afstandschutters konden hier goed gebruik van maken. Maar soms probeerden we de verdediging toch te passeren of keken we niet goed waar de keeper stond. Hierdoor kon ABS goed gebruik maken van hun snelle omschakeling. We kregen meerdere break-outs tegen en het verschil werd groter (26-20). Door de grotere voorsprong werden onze tegenstanders wat lakser en ook wij wisten een aantal break-outs te verzilveren. We konden het gat echter niet verder dichten dan twee doelpunten verschil. De laatste minuten waren de knollen op en ABS maakte hier nog even gebruik van. Eindstand 29-25.

Vanmiddag lazen we dat onze directe concurrent voor degradatie (Zwolle) gelijk heeft gespeeld tegen Schalkhaar. Op dit moment hebben we een gelijk puntenaantal en moeten we nog tegen dezelfde drie teams spelen. Zaak voor ons wordt het vooral om te winnen en anders het verschil zo klein mogelijk te houden en hopen dat Zwolle niet wint. We gaan alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat we niet zakken.

We hebben maar liefst twee handbalvrije weekends voor de boeg. Zondag 9 maart komen we opnieuw in actie. Dan spelen we om 12.15 uur een thuiswedstrijd tegen Atlantis/Dronten 1.

Yvonne