Eerste punten binnen

Na twee nederlagen op rij hebben we afgelopen dinsdag de eerste overwinning in de Hendrik Bartelscompetitie geboekt. In eigen huis versloegen we het tweede team van DSVD met 29-24, na een ruststand van 15-12. Deze overwinning dankten we vooral aan onze aanval, verdedigend lieten we nog iets te veel steekjes vallen.

We hadden afgesproken om op snelheid te spelen en met name vlot van verdediging naar aanval te schakelen. En zo geschiedde… Regelmatig overrompelden we de Deurningse tegenstanders door ze geen kans te geven de verdediging goed neer te zetten. Daarnaast speelden we de gewone aanvallen goed uit. Vooral Alieke en Marjolien werden op de cirkel veelvuldig gevonden en ook onze afstandsschoten waren scherp.

Verdedigend lieten we ons nog wel te vaak verrassen. Ons doel om niet meer dan achttien tegentreffers te incasseren bleek dan ook iets te ambitieus. We hebben vrijwel de hele wedstrijd op een voorsprong gestaan, maar verslapten ook regelmatig. Op die manier kwam DSVD enkele keren tot op één puntje terug. We waren elke keer op tijd weer bij de les en trokken uiteindelijk de overwinning toch redelijk overtuigend naar ons toe.

Smetje op de wedstrijd waren de blessures aan Twentse kant. Al in de eerste minuut moest de rechteropbouwster, nadat ze zelf de score opende, met een knieblessure de strijd staken. In de laatste seconden ging een teamgenoot van haar door haar enkel. We hopen voor beiden dat de blessures meevallen en dat ze snel weer kunnen spelen.

Volgende week spelen we in Hengelo tegen hoofdklasser BWO.

Jolien