Geen verrassing tegen koploper

Onze overwinning van vorige week wilden we graag een passend vervolg geven, maar met een wedstrijd tegen de koploper op het programma was die missie niet bepaald eenvoudig. En dat bleek ook wel. We konden in het begin goed meekomen, maar na een tussensprint van DSVD was de wedstrijd bij rust al beslist (16-8). De tweede helft was qua score ongeveer gelijk en zo stapten we met een 35-18 nederlaag van het Deurningse veld.

De vorige keer tegen DSVD werden we totaal weggespeeld en was het break na break na break na break na… Dit keer hadden we een strijdplan hoe we hun snelle tegenaanvallen konden opvangen. Daarbij wisten we wat de zwakte in hun verdediging was en ook daar hadden we een plannetje voor. Onze aanpak pakte in het begin heel aardig uit. De 0-1 was voor ons en we liepen zelfs uit naar 1-3. Dat was overigens wel meteen de laatste keer dat we op voorsprong kwamen, maar we konden aanvankelijk behoorlijk aanhaken. Dat klinkt wellicht wat ongeloofwaardig met een ruststand van 16-8, maar die stand hadden we te danken aan een dip. Een aantal minuten niet scherp spelen, de ballen zomaar weggeven en niet braaf je taken uitvoeren en daar ging onze aansluiting.

Na de eerste helft was het dus 16-8 voor DSVD, net zoals in de thuiswedstrijd. Toen gingen we echter na zestig minuten handballen met het schaamrood op onze kaken de kleedkamer in, want in de tweede helft wisten we toen nog maar twee keer te scoren. Ook nu werd onze achterstand alleen maar groter, maar in tegenstelling tot de thuiswedstrijd konden we nu wel onze doelpuntjes meepikken. Break-outs waren niet aan ons besteed, maar we konden onze systemen wel geregeld inzetten. Niet dat het ooit een echte wedstrijd is geweest, maar de koppies hoefden niet omlaag op weg naar de douches. 35-18 was de eindstand.

DSVD blijft door deze overwinning koploper en strijdt zo samen met VZV (dat een puntje minder heeft) om de titel. Wij staan nog steeds op de voorlaatste plaats. Volgende week komt VOC 2 naar de Hooiberg (zaterdag 20.00 uur) en voor die wedstrijd zijn de kaarten zeker nog niet geschud.

Jolien