‘Genoeglijke avond’ in De Nieuwe Coers

Vrijdagavond 9 april was de laatste gezamenlijke volleybalwedstrijdavond van dit seizoen. Er stond deze avond nog heel wat op het spel, want twee teams zien het degradatiespook op zich afkomen. Het mixteam (SC Wesepe 2) beet de spits af, er werd gespeeld tegen Terwolde 1. Misschien ligt het aan de leeftijd ;-), maar de motor kwam wat traag op gang. Voordat je het wist, stonden ze tegen een achterstand aan te kijken.

Daarna werd voortvarend de achtervolging ingezet, maar men liep daardoor wel vaak achter de feiten aan. Na de wat trage start werd er goed gevolleybald, alleen was de tegenstand te sterk om dit in de eerste twee sets om te zetten in winst. De derde set werd wel gewonnen met 25-20. Er moet de komende weken nog één wedstrijd gespeeld worden, pas daarna is bekend of het team in deze poule zal blijven. Gezien de stand moet het lukken om in deze poule te blijven.

Setstanden: 19-25, 17-25, 25-20.

De dames (SC Wesepe 1) speelden vanavond tegen DSC. DSC staat in de competitie net boven hen met twee puntjes. Het team kampt dit jaar met veel blessures. Hierdoor is het moeilijk om een vast team, dat goed op elkaar is ingespeeld, in het veld te krijgen. Het spel van dit team verdient meer dan de laatste plaats in de competitie dat het nu inneemt. Er werd bij vlagen heel goed gespeeld, maar helaas niet voldoende om de volle winst naar zich toe te trekken. Volgend jaar weer een frisse start in het nieuwe seizoen, want er zit duidelijk meer in dit team.

Setstanden: 19-25, 15-25, 25-20

Het mixteam (SC Wesepe 1) staat er het best voor. Het team speelt degelijk, met een vaste opstelling, al was er deze avond één invaller, te weten hun eigen coach. De tegenstander, Rood Wit ’75, is een sterk team dat goed verdedigt. Er werd goed gestart, de eerste set werd gewonnen. De andere twee sets werden nipt verloren, ondanks goed spel.

Setstanden: 25-18, 21-25, 21-25

Al met al een niet erg productieve avond voor de volleybal van SC Wesepe met drie puntjes uit drie wedstrijden. De ‘afterparty’ was er echter niet minder gezellig om.