Griezelig goed jeugdkamp in Holten

Jeugdkamp 2011 is weer achter de rug. In Holten, op sportpark Meermanskamp, de thuishaven van VV Holten, hebben we een perfect weekend gehad. Het weer zat vooral vrijdagavond niet helemaal mee, maar zondag sloten we het kamp zonnig af. Hieronder vind je een samenvatting van het weekend en een flink aantal foto’s.

Vrijdagavond begonnen we met levend Cluedo, een moordspel. De oudste jeugd moest erachter zien te komen wie mijnheer Rouweler had vermoord. Op welke plek was dat gebeurd en wat was het moordwapen? Via allerlei mensen en wezens, van duivels tot schoonmaaksters, kwamen ze er uiteindelijk achter dat de mummie de dader was.

In het bos werd door de jongste kinderen het spel ‘vlag veroveren’ gedaan. Er werd volop gestreden en het bleek erg moeilijk de vlag goed te beveiligen.

Zaterdag hebben we de hele dag doorgebracht in het avonturenpark in Hellendoorn. Het was er niet druk waardoor je altijd snel in de attracties kon instappen. Zo zijn sommigen maar liefst meer dan twintig keer in de Tornado geweest.

’s Avonds genoot het publiek van twaalf acts tijdens de bonte avond. Alle optredens – playback, dansjes en zelfs een toneelstukje – hadden iets te maken met het kampthema ‘griezel’. Er waren veel goede optredens, maar er kon er natuurlijk  maar één de winnaar zijn. De jury, bestaande uit Tony Mensink en de afscheidnemende leiders Gejo Rouweler en Marjon van Mullem, overhandigden uiteindelijk aan Michael Jackson en twee zombies de eerste prijs. Een aantal leiders sloot vervolgens de bonte avond af met een (te) spannend verhaal over ‘de slachter van Holten’. Gelukkig zijn we hem dit weekend niet tegengekomen…

Zondagochtend zijn we begonnen met ochtendgymnastiek. De vijf leiders en leidsters die dit jaar voor het eerst mee waren op kamp, lieten de kinderen goed zweten met opdrukken en de vogeltjesdans. Daarna werd er slagbal gespeeld en werd er nog flink drugs gesmokkeld in de bossen. De laatste activiteit was een voetbalwedstrijd tussen alle jeugd en alle leiders die glansrijk gewonnen werd door de leiding.

Leave a Reply