Inbraak in de Muggert

de Stentor, 5 juli 2010

Weer inbraak in sportcomplex

WESEPE – Andermaal is er ingebroken bij een sportcomplex in deze regio. Deze keer was het raak bij het complex aan de Boxbergerweg in Wesepe.

In de nacht van zaterdag op zondag hebben de dader of daders meerdere deuren geforceerd om zo het complex binnen te komen. Eenmaal binnen zijn verschillende ruimten doorzocht, maar vooralsnog lijkt er niets van enige waarde te zijn weggenomen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

In de afgelopen weken is in de regio IJsselland zeker tien keer keer ingebroken in een sportcomplex. De politie heeft al eerder laten weten dat het aantal inbraken in dergelijke complexen ‘opvallend groot’ is en houdt serieus rekening met de mogelijkheid dat één specifieke groep inbrekers actief is in de regio die het specifiek op sportkantines heeft gemunt. Dit zijn namelijk plekken met weinig sociale controle en matige beveiliging.

De recente inbrakenhausse begon rond 9 juni in Olst, Wijhe en Heino, waar zes kantines werden opengebroken. Op 13 juni was het raak in Kampen, op 15 juni in Sint Jansklooster en op 16 juni in Heeten. Eind juni waren sportcomplexen in Balkbrug (Meppelerweg) en Vollenhove (zwembad Flevoweg) aan de beurt en was het ook raak in Arriën (Sportlaan) en Hardenberg (Hessenberg). Deuren en ramen werden opengebroken, spullen vernield en geld en goederen gestolen.