JAZEKER, E1 HEEFT DE BEKER

Wesepe E1 Bekerkampioen seizoen 2012-2013 (9)En ja hoor, nadat we in de competitie al een aantal keren een verre reis van een uur moesten maken, moesten we er voor de bekerfinale ook aan geloven. Een uurtje rijden vanaf Wesepe, waardoor we om kwart over 10 op het mooie sportcomplex van SVV’56 Sibculo waren aangekomen.De jongens waren gelijk al in een positieve stemming en wilden maar al te graag zich gaan omkleden en aan de warming-up beginnen.Na een goede warming-up was het om 11.00 uur dan zover; de aftrap voor de bekerfinale. Onze tegenstander was Bruchterveld E1, zij waren voor de winterstop kampioen van de 3e klasse geworden en na de winterstop kampioen van de 2e klasse….dus vooral geen onderschatting voor deze tegenstander.


De eerste 10 minuten waren duidelijk voor Bruchterveld. Het krachtsverschil werd ook uitgedrukt in duidelijke cijfers; 0-2 achterstand binnen deze 10 minuten. Oei oei, billenknijpen voor de trainers en supporters.
De spelers van ons lieten zich niet gek maken, ze kregen de zenuwen onder controle en voetbalden de eerste helft verder prima en liepen uit naar een 4-2 voorsprong.
Er werd gefloten voor de rust, hierdoor konden de leiders de puntjes op de i zetten en na het fluitsignaal ging het team vol wilskracht en overwinningsdrang het veld weer op. De jongens gingen elkaar steeds beter vinden en er werd prima gecombineerd waardoor er nog 3 doelpunten werd gemaakt. De supporters langs de kant, de leiders en de trainers, maar vooral de spelers juichten en sprongen van geluk na het laatste fluitsignaal; WE HEBBEN DE BEKER!!

Maar, eerlijk is eerlijk, een compliment aan het team van Bruchterveld. Dit was een mooi team en, ondanks de ruime uitslag, hebben ze ons zeker goede tegenstand geboden en het ons, vooral in het begin,  erg moeilijk gemaakt.
Bij de huldiging waren de jongens nog een beetje beduusd, ze vergaten te juichen, te springen en te hossen bij de uitreiking. Bedeesd namen ze het applaus en gejuich in ontvangst van het publiek.
Een bedankje voor Sibculo; ze hadden de organisatie goed voor elkaar. Elk team had een eigen begeleid(st)er en na de wedstrijd was er direct de huldiging. Het was een mooi complex en het was goed georganiseerd.
De heren zijn naar huis gegaan met een chocolademedaille, een echte medaille en een hele grote beker! Na de kampioensrit door het dorp en de patat in de kantine ging iedereen tevreden naar huis.
Het was een leuke en mooie dag. Een mooie afsluiting van een superseizoen; kampioen 2e klasse, 4e plaats 1e klasse en de beker!

Spelers en ouders van de E1, bedankt voor dit mooie seizoen!

Gert de Bone, Nick Jansen en Mischa Schipper.