Jazzleidsters behalen KNGU-diploma

Jazz opleiding 2Mariëlla van der Have en ik (Romy Kleine Schaars) zijn eind september gestart met de opleiding Assistent Jazzleiding niveau 2 van de KNGU. Na vele zondagen vroeg opstaan en lange cursusdagen hebben wij het diploma in de pocket!

Op 1 februari was het zover, de examendag. Tijdens de examendag  moesten er meiden vanuit de eigen sportclub meegenomen worden. Deze keer zijn de dames uit jazzgroep 3 meegegaan. Noëlle, Silke, Nadine en Lisa hebben het naar eigen zeggen ontzettend naar hun zin gehad deze dag. Zij kregen les van de andere cursisten. Ondanks dat niet alles even gemakkelijk was, hebben de dames het ontzettend goed gedaan, waar wij als leidsters natuurlijk erg trots op zijn.

Wat betekent het als je Assistent Jazzleider niveau 2 hebt behaald? Je bent dan gevorderd in het lesgeven voor alle leeftijden. In de cursus hebben wij verschillende thema’s behandeld, zoals een kinder-, tiener-, gevorderden- en volwassenenles. Hierbij hebben we geleerd hoe wij oefeningen kunnen uitleggen, uitbeelden en corrigeren. Ook hebben we lessen voor de cursusdagen voorbereid, gegeven en beoordeeld.

Wij willen het bestuur gymnastiek en de vier dames uit groep 3 erg bedanken voor deze kans en hulp. En wij zijn erg blij met ons diploma!

Verder willen wij nog Inge Wouters bedanken voor haar begeleiding tijdens de stagedagen.

Romy Kleine Schaars