Jongens tegen de meiden, bonte middag en veehandel

Jeugdkamp 2019 is alweer enkele dagen achter de rug. Afgelopen vrijdag vertrokken we om 16.30 uur in een lange rij auto’s vanuit Wesepe naar Dwingeloo: 52 kinderen en 15 man leiding. En niet te vergeten de behulpzame ouders die als taxi wilden fungeren. Voordat we daadwerkelijk vertrokken, werd eerste bekend gemaakt welk team dit jaar de meeste paaseieren verkocht had.

 

 

Groep 2 van de jazz had deze competitie glansrijk gewonnen. De tien meiden werden het hele weekend in de watten gelegd: croissantje en krentenbol bij het ontbijt, champagne en een heuse loungeplek tijdens de bonte middag en voorrang bij het uitkiezen van de beste slaapplekken.

 

 

Ook werden de drie beste verkopers getrakteerd op een cadeautje. Dat waren Esmee Koerhuis, Aniek Lobbert en Maike Willemsen. Daarnaast werden Jayden en zijn zus Fleur Grolleman genoemd: zij hadden samen een flink aantal zakjes verkocht. En ook leider Hans Koerhuis werd uitgebreid bedankt voor zijn jarenlange, tomeloze inzet tijdens de paasei-actie. Hij kreeg daarom de eer dit jaar ‘chef schoonmaak’ te zijn.

Aangekomen op de Hooge Haer maakte iedereen eerst zijn slaapplek klaar. De grote pan werd vervolgens aangezet en de eerste broodjes hamburger waren al gauw klaar. Wel begon het vanaf dat moment flink te regenen en waaien, waardoor het eerste bosspel van het weekend niet door kon gaan. In plaats daarvan werd er in de grote zaal een mooie strijd uitgevochten tussen de jongens en de meiden. Wie waren de beste?

De meiden begonnen met een kleine voorsprong – tekenen bleek niet aan de jongens besteed. Maar de verschillen bleven klein. Bij De vloer op en de muziekronde deden beide groepen weinig voor elkaar onder. In het laatste spel Wie weet er het meest van de leiding? maakten de jongens een inhaalslag en wisten ze uiteindelijk zelfs met de eindoverwinning aan de haal te gaan. Gefeliciteerd jongens!

Na een korte, voor veel kinderen extreem korte, nacht, begon dag 2. We startten met boerenspellen waaronder boerengolf, koeien melken, hamertje-tik en bierkratten lopen. ’s Middags was het tijd voor de bonte middag. Liefst tien acts werden er opgevoerd. Bestuursleden Heleen, Marlies en Christa waren speciaal voor dit spektakel naar Dwingeloo gekomen. Voor juryleden Beau, Ingrid en Nancy was het een zware taak de optredens te beoordelen. Uiteindelijk bestempelden zij de Maisgirls met het nummer Boerenmeiden van het platteland, uitgevoerd door Noor, Sanne, Maike en Maud, als beste act.

Met een patatje en frikandel of kroket achter de kiezen gingen we ’s avonds op pad: sterren kijken in het Planetron. Dit bleek voor veel kinderen echter te veel gevraagd. Een enkele ster werd gezien, maar vooral de binnenkanten van de ogen werden uitgebreid bestudeerd. Rond 22.00 uur waren we terug op de Hooge Haer en nog geen half uur later was het muisstil. Een ongekende weelde voor de leiding!

 

 

Zondag was een stralende dag die we fanatiek begonnen met ochtendgymnastiek onder leiding van Beau. Fit en opgewarmd begonnen we aan het bosspel: koehandel. Wie verkoopt het eerst zijn zes koeien? Klinkt simpel, maar pas op voor de pest! Een zieke koe kun je natuurlijk niet verkopen. Gelukkig was er een veearts in de buurt. Thijmen ten Have bleek een echte veehandelaar: bij de oudste groep won hij met overmacht. Bij de jongste kinderen was Pien Noordkamp de beste handelaar.

 

Op het grasveld bij de kampeerboerderij hadden we deze laatste dag een grote stormbaan staan waar veel gebruik van werd gemaakt. Tot 15.00 uur werd er heerlijk buiten gespeeld. Daarna was het tijd om in de auto te stappen en terug te keren naar Wesepe. Om 16.00 uur kwamen we aan op het sportveld en namen we afscheid van elkaar.

 

Tot volgend jaar!