Mix-team kampioen volleybal

Op dinsdag 26 april j.l. was het zover; het mix-team van de afdeling volleybal kon kampioen worden. Normaal gesproken is de volleybal competitie rond deze tijd allang afgelopen, maar vanwege de lockdown moesten veel wedstrijden na afloop van het normale programma nog ingehaald worden. Zo kon het gebeuren dat er ook niet op de gebruikelijke vrijdagavond werd gespeeld maar op de trainingsavond, de dinsdag. Dit zorgde er helaas voor dat de tribune minder vol was dan normaal. Maar de tegenstander, WSV uit Warnsveld, had er duidelijk zin in. Ruim 45 minuten voor het begin van de wedstrijd waren ze al aanwezig in de Nieuwe Coers.

De wedstrijd zelf begon rommelig, maar toen Wesepe eenmaal het ritme gevonden had ging het snel. Met mooi volleybal werd de eerste set gewonnen met 25-15. De coach van WSV probeerde zijn team nog te voorzien van goede tips, maar dat bleek tevergeefs. De dames en heren van WSV waren niet opgewassen tegen het goede verdedigende werk en de aanvalskracht van de thuisploeg. Wesepe stoomde door en de tweede set werd gewonnen met 25-8. De derde set was in een vloek en een zucht voorbij, met name door een aantal zeer goede opslagbeurten aan de kant van Wesepe. De tegenstander kreeg nog 7 punten, maar kon niet voorkomen dat het een klinkende overwinning voor Wesepe werd: 3-0!

En dat betekende een voorsprong van 7 punten op nummer de nummer 2 in de poule, met nog twee wedstrijden te gaan. Dat is op dit niveau, waarbij maximaal 3 punten per wedstrijd gehaald kunnen worden, niet meer in te halen: KAMPIOEN! Het team vierde het met een uitbundige polonaise en een borrel (of twee ….) na de wedstrijd.

Helaas heeft de Nevobo besloten dit jaar geen teams te laten promoveren of degraderen, dus dit team blijft volgend jaar in de B poule spelen. Met de huidige samenstelling en vorm moet het echter mogelijk zijn om volgend jaar weer bovenin mee te draaien en wellicht zelfs nogmaals kampioen te worden.

Gerrie, Bernadet, Betsie, Frits, Wim, Erik, Marco en René: van harte gefeliciteerd met deze formidabele prestatie!