Op naar de tweede ronde!

Vorig jaar strandden we in de eerste ronde van het landelijke bekertoernooi. We stonden toen vrijwel de gehele wedstrijd op voorsprong, maar AAC pakte in de laatste minuten alsnog de overwinning. Vanavond gingen we tegen AutoSmeeing/BDC uit Soest beter om met onze voorsprong. Na een matige eerste helft (10-8), liepen we in de tweede helft uit naar een overwinning van 26-18 op de middenmoter uit de tweede divisie.

De eerste helft was van onze kant niet goed. Dat we de rust wel in gingen met een voorsprong, lag vooral aan onze dekking en aan het feit dat BDC fouten maakte en niet scherp afrondde. Uit onze aanval kwam weinig fraais voort. We handbalden vooral zijwaarts, met dus weinig actie richting doel. Bovendien was ons tempo veel te laag en liet onze afronding ernstig te wensen over. De keeper lag vaak al in een hoek en wij gooiden de bal dan ook maar daar, want dat was vast een bijzondere hoek… Carolien verwoordde in de rust mooi wat we in de tweede helft meer moesten doen: we moesten er meer ‘ik’ in gooien. Met andere woorden, zelf actie ondernemen en gaan voor de eigen kansen.

De tweede helft ging de turbo erop, met Roesink als aanjager. Een onderschepte bal en een snelle break zorgden ervoor dat we binnen anderhalve minuut ineens op 12-8 stonden. Het tempo zat er goed in en daarmee konden we deze tegenstander vandaag bestrijden. BDC had een erg sterke dekking, maar was niet zo snel terug van aanval naar verdediging. Daar hebben we de tweede helft goed ons voordeel uitgehaald. Veel snelle aanvallen, enkele mooie lange ballen van Irene en een betere afronding, vormden de combinatie tot de uiteindelijke overwinning. Danique maakte na haar buitenlandse stage haar eerste minuten weer en bekroonde dit met een benutte strafworp in de laatste seconden. Eindstand: 26-18.

Dus op naar de tweede ronde! Dat is weer wat nieuws voor ons. Die tweede ronde wordt begin december gespeeld. Wie onze tegenstander dan is, is nu nog niet bekend.

Jolien