Peuters en kleuter SC Wesepe behalen Beweegdiploma

nijntjeBeweegdiploma2015_4Vrijdag 17 en vrijdag 24 april hebben de peuters en kleuters van de afdeling Gymnastiek hun officiële nijntje Beweegdiploma van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie behaald. Met een groot publiek van ouders, opa’s, oma’s en verdere familieleden hebben de kinderen hun ‘gymkunsten’ laten zien tijdens deze twee middagen in de Nieuwe Coers te Wesepe.

Er stond een groot circuit aan onderdelen in de Nieuwe Coers uitgestald waar de jongste kinderen, onder begeleiding van leidster Inge Wouters, op 17 april moesten laten zien wat zij het afgelopen seizoen geleerd hadden. Zo rolden zij van de mat, gooiden met de bal, sprongen op de trampoline en schommelden aan het rek.

De 5- en 6-jarigen waren op 24 april aan de beurt om alle geleerde oefeningen in de praktijk te brengen. Zij lieten onder andere zien hoe goed zij al met de bal kunnen stuiteren, kunnen hinkelen, over evenwichtsbalken kunnen lopen en kunnen springen.

Aan het eind van de middagen hebben alle kinderen onder luid applaus van het publiek hun nijntje Beweegdiploma in ontvangst mogen nemen. Ze straalden bij de uitreiking van dit diploma en de medaille die ze omkregen.

De afdeling Gymnastiek van Sportclub Wesepe is sinds augustus 2014 in het bezit van het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU, waar de bekende kinderheld nijntje de ambassadeur van is. Dit keurmerk geeft onder andere aan dat SC Wesepe lesgevers heeft die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen zij in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. Dit wordt dan beloond met een Beweegdiploma met nijntje erop.

Met behulp van het Beweegdiploma wil SC Wesepe een stimulans geven aan bewegen op jonge leeftijd nog voordat de kinderen naar de basisschool gaan. Het belang van dit diploma voor de latere sportieve carrière en leefstijl wordt op aansprekende wijze benadrukt. Ook het volgende sportseizoen gaat SC Wesepe zich weer inzetten om de peuters en kleuters aan het nijntje Beweegdiploma te helpen!