Terugblik Nijntje Beweegdiploma

Vrijdag 9 juni was er weer het grote beweegfeest in de Nieuwe Coers. De kinderen van de peuter- en kleutergym, onder leiding van Inge Wouters, mochten hun kunsten vertonen. De zaal zat vol met ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden en belangstellenden. De kinderen begonnen wat gespannen, maar al snel kregen ze er ook vooral plezier in. Nadat ze hebben laten zien wat ze allemaal konden, kregen ze hun beloning.
Ze kregen hun Nijntje beweegdiploma, een Nijntje cadeau, een snoepje en een mooie medaille. Alle kinderen gefeliciteerd met het behalen van je Nijntje beweegdiploma 1 of 2.

Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin de kinderen wekelijk speelplezier hebben, maar ook tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen aanleren. Het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

In de lessen van het Nijntje Beweegdiploma komen de tien basisvormen van bewegen aan bod: balanceren, kruipen, rollen en draaien, rennen en gaan, schommelen en zwaaien, klimmen en klauteren, springen, samen spelen en stoeien, balvaardigheid, bewegen op muziek.

Al deze basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren de kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie!

Sportclub Wesepe verlengt elk jaar het keurmerk Beweegdiploma, zodat alle gymkinderen hun Nijntje Beweegdiploma kunnen halen.