Uitslag WK-pool 2010

Hallo sportvrienden,

Het WK zit erop en helaas voor Nederland met een anticlimax. Na een slopende finale was Spanje uiteindelijk de terechte winnaar. De wedstrijden van Oranje zijn veelal gezamenlijk bekeken op het grote scherm in de kantine. Dit was iedere keer erg gezellig en een groot succes. De kantine was fantastisch versierd en zodoende was er een geweldige sfeer in de kantine. De Supportersvereniging dankt iedereen die hier zijn of haar steentje aan heeft bijgedragen, met in het bijzonder een dankwoord voor Roy Overmars, die verantwoordelijk was voor het aanleggen van de grasmat in de oranje bakken op de bar. Net als de WK finale was ook de WK-pool van de Supportersvereniging spannend tot de laatste minuut.

Hierbij publiceren we de uitslag. Deze uitslag is des te opvallender aangezien we te maken hebben met twee winnaars. Namelijk een gedeelte eerste plaats voor Marcel Wichems en Wijnand Rouweler. Op de derde plaats is geëindigd Danny Harmsen. Danny Harmsen baarde opzien door als enige deelnemer alle vier de halve finalisten goed voorspeld te hebben. Diane Koerhuis eindigde als laatste. De plotselinge wijzigingen in het klassement zitten in de bonusvragen. Doordat Wijnand Rouweler hier goed mee gescoord heeft en hij de juiste wereldkampioen heeft voorspeld, is hij toch nog naar een gedeelde eerste plaats geklommen. Prijswinnaars, van harte gefeliciteerd en de prijs komt zo snel mogelijk jullie kant op.

Hieronder staan de uitslagen van de bonusvragen

 1. aantal doelpunten gescoord door Nederland = 12
 2. aantal doelpunten gescoord tegen Nederland = 6
 3. Aantal gelijke spellen = 16
 4. Aantal doelpunten gescoord = 145
 5. Aantal gele kaarten = 261
 6. Aantal gele kaarten voor Nederland = 24
 7. Aantal rode kaarten voor Nederland = 1
 8. Speler van het toernooi = Diego Forlán (Uruguay)
 9. De topscorer van het toernooi = Thomas Müller (Duitsland)
 10. Aantal doelpunten gescoord door topscorer van het toernooi = 5
 11. De topscorer van Nederland = Wesley Sneijder
 12. Aantal doelpunten gescoord door de topscorer van Nederland= 5

Diego Forlán, de goalgetter uit Uruguay,  is met 1 procent voorsprong verkozen tot speler van het toernooi. Hij krijgt door de FIFA de Gouden Bal uitgereikt. De tweede plaats in deze verkiezing, was net als in het toernooi, voor Wesley Sneijder. De derde plaats in deze verkiezing was voor de Spaanse goalgetter David Villa.

Thomas Müller (Duitsland) is verkozen tot topscoorder van het toernooi. Dit vraagt enige uitleg omdat Wesley Sneijder, David Villa (Spanje) en Diego Forlán (Uruguay) ieders ook 5 doelpunten maakten. De doorslag zit erin dat Thomas Müller drie assists heeft gegeven en dat is meer dan de resterende drie topscoorders, deze gaven allen ‘slechts’ één assist. Daarom is Thomas Müller door de FIFA tot topscorer van het toernooi benoemd en hiervoor zal hij de Gouden Schoen ontvangen. Wij als Supportersvereniging houden de topscorer van de FIFA aan.

Niemand heeft deze 2 vragen goed beantwoord in de pool. Je mag dan wel spreken van twee verrassingen. Er werden nog enkele andere prijzen uitgereikt door de FIFA. Hierover waren weliswaar geen bonusvragen, maar toch willen wij u deze feitjes niet onthouden. Thomas Müller werd naast topscorer ook uitgeroepen tot beste talent van het toernooi. De prijs voor de beste keeper van het toernooi ging naar Iker Casillas, de Spaanse doelman die voor Arjen Robben in de finale helaas onklopbaar leek. Spanje won tevens de Fair Play Award. Leuk weetje is overigens ook nog dat slechts één enkel land er in slaagde om dit toernooi niet te verliezen: Nieuw Zeeland ging met 3 verrassende gelijkspelen dolgelukkig huiswaarts.

De Supportersvereniging bedankt een ieder voor het meedoen en tot over 2 jaar voor het EK in Polen en Oekraïne. Hopelijk slaagt Oranje er dan wel in om de cup mee naar huis te nemen!