Verslag Victoria Boys 2-Wesepe 12-9`10

Nadat onze selectie wederom was uitgedund doordat aanvoerder Erwin heeft bedankt voor de selectie en lager gaat spelen, nieuweling Rick Ikink deze week te horen kreeg dat hij door te laat overschrijven dit seizoen van de KNVB niet in Wesepe 1 en 2 mag spelen en Roel voorlopig de voorkeur geeft aan een keepersavontuur in Wesepe 3 moesten we vandaag naar de westkant van Apeldoorn, naar Victoria Boys. Ondanks dit alles dachten we ons vandaag kansen toe om de eerste punten te pakken.

In de regen moesten we op kunstgras aantreden. Dit was even wennen voor ons, de bal had veel snelheid. Vandaag wel heel veel aanvallers in ons jonge team, waardoor een paar van hen op het middenveld moesten spelen. Op het moment dat je aanvalt gaat dit prima, maar op het moment dat je moet omschakelen wordt het ineens moeilijk. De eerste helft was Victoria Boys iets beter en kreeg ook de betere kansen. Na een half uur spelen kwam Victoria Boys op 1-0. Een aanval via hun linkerkant werd goed voorgegeven en vervolgens onhoudbaar voor John,  binnengeschoten. Vanaf dat moment kwamen we behoorlijk onder druk, al kregen we zelf ook nog wat mogelijkheden. De rust ging in met een 1-0 achterstand.

In de rust werd er aangedrongen om toch wat meer balans op het middenveld te krijgen. Direct na rust gingen Jos en Niels zich warmlopen. Echter voor  ze ingebracht waren werd het 2-0 voor Victoria Boys. Na het inbrengen van eerst Jos en daarna Niels werd ook al snel de laatste wissel ingebracht. Koen moest met zijn snelheid proberen hun verdediging open te breken. De eerste acties van Koen waren veelbelovend. Zo’n 25 minuten voor het eind van de wedstrijd raakte echter onze spits Tom geblesseerd. Bij een doelpoging zette een verdediger zijn voet  net iets eerder voor de bal en Tom bleef met veel pijn liggen. Hij probeerde het hierna nog wel even maar het ging echt niet meer. Toen hij naar de kant kwam en zijn schoen en sok uitdeed was wel duidelijk waarom. Zijn teen naast zijn grote teen stond er wat vreemd aan en later in het ziekenhuis bleek het  inderdaad een gebroken teen te zijn. Tom is dus voorlopig uitgeschakeld en wij moesten toen met 10 man verder. Hierna gingen we ons beste voetbal spelen. We namen ook wat meer risico’s waardoor we achterin wat kwetsbaarder werden maar John was een aantal malen de grote winnaar in een 1 tegen 1 situatie.  Maar hierna kregen wij wel kansen. Jos die het even tevoren ook al had geprobeerd schoot 10 minuten voor tijd de 2-1 binnen. Een prima goal. Hierna kregen we nog een paar hele goede mogelijkheden op de gelijkmaker maar helaas het lukte niet om de bal erin te krijgen. Vlak voor tijd wist uiteindelijk Victoria Boys nog wel te profiteren van de ruimte die het kreeg: einduitslag 3-1 voor Victoria Boys.

A.s donderdagavond komt Helios 2  op bezoek op de Muggert voor de laatste poule wedstrijd in het bekertoernooi. Als we hen op minimaal een gelijkspel kunnen houden gaan wij door anders mag Helios verder bekeren. We kunnen wel een succesje gebruiken en zullen er vol voor gaan. Vervolgens a.s.zondag, in het weekend van de Averlose kermis moeten we om 10.00 uur thuis tegen  1 van de titelkandidaten Schalkhaar 3.