Vrijdag 17 juni: uitreiking nijntje Beweegdiploma in de Nieuwe Coers

Aankomende vrijdag is in de Nieuwe Coers de diploma-uitreiking van het nijntje Beweegdiploma voor de peuter- en kleutergymgroepen. Van 14.00 tot 15.00 uur is de uitreiking van Beweegdiploma 1 en van 15.30 tot 16.30 uur die van Beweegdiploma 2. Ouders, grootouders, broers, zussen en andere familieleden van de deelnemende kinderen zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

In 2015 is SC Wesepe gestart met de invoering van het nijntje Beweegdiploma en het toepassen van de oefeningen in de lessen. De afgelopen periode hebben de kinderen hard geoefend om de vaardigheden van het Beweegdiploma zich eigen te maken. In de afgelopen lessen zijn alle uitgangspunten – de motorische vaardigheden behorende bij het Beweegdiploma – nog eens geoefend en zijn de diploma’s aangevraagd voor de kinderen die alle motorische vaardigheden beheersen.

Tijdens de diploma-uitreiking op vrijdag 17 juni in de Nieuwe Coers in Wesepe staan alle bewegingssituaties van de uitgangspunten opgesteld en voeren de kinderen de situaties nog eens uit. Daarmee laten zij aan het publiek zien welke vaardigheden ze allemaal beheersen.

Meer informatie over het nijntje Beweegdiploma van de KNGU: https://dutchgymnastics.nl/beweegdiploma/