Wesepe 2 bekert verder

Donderdagavond werd de laatste wedstrijd in de bekerpoule gespeeld. Bij winst of een gelijkspel zouden wij verder bekeren, bij verlies Helios. Het zou niet gemakkelijk worden. Elf dagen geleden in de competitie nog vrij kansloos van hen verloren.

Wesepe begon echter, zoals het hoort, superscherp aan de wedstrijd en voetbalde bij vlagen uitstekend. Wesepe was in het begin de aanvallende partij en dit leverde al na 5 minuten de openingstreffer op. Halverwege de Helioshelft veroverde Rik de bal, zag Ronald vrijstaan, Ronald vond vervolgens Niels en die zette op zijn beurt Robin vrij voor de goal. Robin scoorde beheerst: 1-0.

Voorlopig bleef Wesepe de betere ploeg maar wist niet te scoren.  Ronald kreeg nog een mooie kopkans maar deze kreeg net niet de goede richting. Halverwege de eerste helft leek de 2-0 te vallen. Na een hele mooie aanval die van achteruit begon, belandde de bal uiteindelijk bij Jeffrey. Zijn voorzet vanaf rechts was net te scherp voor zowel Robin bij de eerste paal als Ronald bij de tweede paal. Deze mooie aanval had een beter lot verdiend. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord. Rik, zwaar verkouden, liet zich in de rust vervangen.  Nick kwam in zijn plaats.

De tweede helft deed Helios er alles aan om de wedstrijd te doen kantelen. Wesepe werd teruggedrongen op eigen helft. Maar de verdedigers Wouter, Frank, Martijn en Jos stonden hun mannetje en waren niet van plan Helios te laten scoren. Op het juiste moment werden ze natuurlijk goed geholpen door keeper John die een aantal prima reddingen verrichtte. Ook grensrechter Henk vlagde attent en duidelijk: Helios zou zeker niet uit buitenspelpositie scoren. Na een kwartier nam de lichtgeblesseerde Jos het zekere voor het onzekere en ging naar de kant. Chris bleek een degelijke vervanger. De trainingsachterstand en het ontbreken van vorm bij een aantal spelers aan het begin van het seizoen leek ineens verdwenen. Jeroen gaf weer de nodige hakballetjes en speelde weer met veel vertrouwen, een teken dat de vorm er weer aan zit te komen. Zo’n 20 minuten voor tijd werd Niels, die tegen een gele kaart aan zat, vervangen door Jorik.

Helios voerde nog één keer de druk op maar wist het net niet te vinden. Vlak voor tijd Wesepe wel. Een aanval van Helios werd afgeslagen en Jorik stuurde Robin de diepte in. De uitkomende doelman van Helios en Robin waren ongeveer gelijktijdig bij de bal. Robin ging met iets meer overtuiging het duel in en werd de winnaar, hij kon vrij doorlopen en de bevrijdende 2-0 binnenschieten.
 Helaas moest de Helioskeeper geblesseerd van het veld.

Al met al een zwaar bevochten, maar verdiende, overwinning maar vooral het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de toekomst. Voor trainer Charl een luxeprobleem. Hij moet kiezen uit veel spelers die allemaal het niveau aankunnen. Zondagmorgen om 10.00 uur komt Schalkhaar 3 op bezoek op de Muggert.