Wesepe 2 grote winnaar Biergames in kolkende Adelaarshorst

Vorig seizoen zat Dennis Maandag wat op zijn telefoon te pielen. Eigenlijk moest hij studeren, maar hij vertoonde studieontwijkend gedrag en zat op zijn telefoon op de website van Go Ahead Eagles te kijken. Op zich niets geks, gezien Dennis een erkend Eagles-fan is en al jaren een seizoenskaart heeft. Hier kwam hij de oproep tegen om je team op te geven voor de Biergames.

Hierbij kan je met je voetbalteam worden uitgenodigd om een wedstrijd te komen kijken en, zoals de naam al zegt, een aantal biertjes te drinken. Daarnaast worden er de nodige spellen gespeeld om er ook een competitie-element aan toe te voegen. Dennis werd enthousiast en besloot het te proberen, hij gaf Wesepe 2 op. Dennis was zijn aanmelding al zo ongeveer vergeten toen hij een reactie in zijn mailbox kreeg. Wesepe 2 werd uitgenodigd om mee te doen aan de Biergames.

Op vrijdag 19 april 2019 was het zover. Wesepe 2 werd uitgenodigd voor de wedstrijd Go Ahead Eagles – Jong PSV. In de sponsorpolo’s van Bruggeman gingen de manschappen van trainer Ed van Beek naar de Adelaarshorst. Het werd een gezellige avond. Er werd bier gedronken, voetbal gekeken, gelachen, wat spelletjes gespeeld en ook nog wat bier gedronken. Go Ahead Eagles won de wedstrijd ook nog! Dit met denderend spel. Dit spel was zo denderend dat dit nog even geëvalueerd moest worden in een van de kroegen aan de Brink. Een echte topavond. Dit vonden ze bij Eagles ook, getuige het verslag wat zij op de site plaatsten: https://www.ga-eagles.nl/kowet-games-editie-5-tover-elixer-wesepe-2/

Aan het einde van het seizoen kreeg Dennis weer een e-mail van zijn contactpersoon van de Biergames, en wat bleek, Wesepe 2 had een gedeelde eerste plaats gehaald bij de Biergames! De eerste plaats was niets minder dan een onderlinge oefenwedstrijd in de Adelaarshorst! Een jongensdroom ging in vervulling. Spelen in een “vol” stadion. In het stadion van de club waarvan een groot gedeelte van de jongens ook een seizoenskaart heeft. De tegenstander voor deze wedstrijd zou Bloemendaal 2 zijn. Na lang overleg tussen GAE, Bloemendaal 2 en Dennis, werd de wedstrijd ingepland op zaterdag 31 augustus om 15.00 uur.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Wesepe 2 mocht spelen in de Adelaarshorst. Dennis had het bericht gekregen dat we vanaf 14.30 welkom waren bij GAE om ons om te kleden en warm te lopen. Het was de laatste dagen al vrij onrustig op de groepsapp van Wesepe 2. In dit potje had iedereen wel zin! Voldoende auto’s regelen was nog even een uitdaging, maar uiteindelijk waren er genoeg auto’s. Om 14.00 uur werd er verzameld op de Muggert. Daar volgde een vrij chaotisch voorbereiding. De spelers wilden de hesjes, bidons, ballen en hoedjes uit het ballenhok halen. Dit hok zit nooit op slot. Behalve op 31 augustus om 14.00 uur… Een sleutel bleek ook niet gemakkelijk te regelen… Ballen en hoedjes hadden ze ongetwijfeld wel bij GAE, maar bidons zijn toch wel fijn met een temperatuur van 30 graden…

Er werd gebeld met trainer Ed. Ed kon wel bidons regelen en zodoende stapten de mannen van Wesepe 2, met een aantal SC Wesepe vlaggen, in de auto richting Deventer. Onderweg naar Deventer vroegen de spelers zich ineens af waar Gijs Kok was, waren ze hem niet vergeten….? Navraag bij de trainer leerde dat Gijs rechtstreeks kwam met Thijs. Probleem opgelost.

Bij de Adelaarshorst aangekomen werden we keurig opgewacht door de heren van GAE. De heren van Bloemendaal kwamen inmiddels ook aangelopen. De meesten hadden een koffertje bij zich. Dit omdat zij deze oefenwedstrijd combineerden met een nachtje doorhalen in Deventer. Het verhaal van Bloemendaal 2 is sowieso een goed verhaal. Bloemendaal – Deventer is toch gauw een kilometer of 150. Toch deed Bloemendaal 2 mee aan de Biergames bij GAE. Lees hier het hele verhaal van Bloemendaal 2: https://www.ga-eagles.nl/kowet-games-editie-3-bloemendaalse-bollebozen-bereiden-zich/

Bloemendaal had voor de wedstrijd al contact gezocht met Dennis. Ze gaven aan dat ze vooral een gezelschapsteam zijn, en niet al te fit meer. Het bleek ook niet het 2e te zijn van Bloemendaal, maar het 2e veteranenteam van Bloemendaal. Een gezellig team was het zeker!

Wesepe 2 bleek het uitspelende team te zijn. We mochten dan ook gebruik maken van de uitkleedkamer. Alsnog een kleedkamer om je vingers bij af te likken! In de kleedkamer  kwam Ed met de opstelling. Ondanks dat we de donderdag een teamsessie van 45 minuten hadden gehad waarin besproken werd om dit seizoen 4-4-2 te gaan spelen, kwam Ed met een verrassende 4-3-3 opstelling op de proppen.

Daarna gingen we naar buiten. Het mooie veld op. In Wesepe hebben we een kunstgrasveld. Het grote voordeel is dat een kunstgrasveld egaal is en de bal geen last heeft van rare polletjes. Het matje van GAE is echter een veld om je vingers bij af te likken.

De organisatie gaf aan dat de wedstrijd geleid zou worden door twee scheidsrechters. Dit zodat ze allebei niet zo heel veel en hard hoeven te lopen. De heren besloten onderling dat de wedstrijd 2x 22,5 minuut zou duren. Dit zodat er nog wel voldoende tijd over was om een gezamenlijk biertje te drinken. We moesten namelijk om 17.30 het stadion weer uit zijn!

Ed had de opstelling doorgegeven aan de stadionspeaker en deze las de opstelling voor. Inmiddels kwam het massaal toegestroomde publiek ook druppelsgewijs het stadion binnen. Om 14.55 moesten beide teams in de gang verzamelen en onder het bij de Eagles supporters welkbekende ‘Will be coming’ betraden beide teams het veld. Iedere stap werd vastgelegd door de aanwezige clubfotograaf. Er werden nog wat foto’s gemaakt en vervolgens werd er getost. Wesepe mocht de eerste helft richting de B-side spelen! Om 15.00 uur werd er afgetrapt door de heren van Bloemendaal.

Van te voren had Ed de opdracht gegeven om vooral te genieten van deze bijzondere wedstrijd. En dat genieten gebeurde de eerste helft. Iedereen die de bal kreeg wilde deze even vier of vijf keer aanraken en dan pas weer afspelen. Zodoende werd er nooit echt een hoog tempo gespeeld en gebeurde er ook weinig noemenswaardigs voor de goals. Wesepe kreeg wat schietkansen via Vincent en Hidde. Rik kopte een bal van dichtbij de B-side in en wat verder opviel was dat gelegenheidsaanvoerder Dennis de laatste tijd niet stil heeft gezeten. Hij kwam een paar keer op snelheid zijn tegenstander voorbij. Iedere voorzet die daarna volgde kwam telkens nog niet bij de eerste paal. Twee weken introductie in Leeuwarden lieten zijn sporen wel na…

Na ruim 23 minuten werd er door de scheidsrechters voor de rust gefloten. Ed kwam nog met de nodige aanwijzingen en wisselde nog een aantal keer. De stadionspeaker riep Vincent Achtereekte uit tot ‘man van de eerste helft’!

De tweede helft parkeerde Bloemendaal de bus en werd er gegokt op één van de spaarzame counters. Wesepe drong steeds meer aan maar moest oppassen dat ze niet in het mes liepen. Niels Hollegien speelde een keer maar net hard genoeg terug, dat zag er dreigend uit..

Wesepe kwam steeds vaker bij de goal. Niels Hulsegge miste van dichtbij en de keeper wist zich te onderscheiden door wat afstandsschoten te pakken. In één van de counters greep Niels in. Hij kreeg van beide scheidsrechters de gele kaart. Gelukkig volgde er vervolgens geen rode kaart…

Ruim vijf minuten voor tijd gebeurde het dan toch. Bloemendaal kreeg een corner niet weg. Hidde kreeg de bal randje 16, speelde zich vrij en schoot hard op de binnenkant van de paal. Via de keeper belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Niels Hollegien. Van een paar meter afstand schoot hij hard en hoog de openingstreffer binnen. Eindelijk de 1-0! Mooi dat uitgerekend Niels, die al ruim tien jaar een seizoenskaart heeft bij GAE, de openingstreffer in ‘zijn’ Adelaarshorst wist te maken. Het hele team vierde dit doelpunt. En dan ook echt het hele team… ook de keeper vierde het feestje mee.

Bloemendaal viste de bal snel uit het net en bedacht snel een regel, dat als het hele team over de middenlijn is, een aftrap mag worden genomen. Dit deden ze snel, en terwijl de helft van Wesepe nog in de vijandige 16 liep, scoorde Bloemendaal de gelijkmaker. Verwarring alom, dit doelpunt zou toch niet tellen?? De scheidsrechters hadden wel iets gehoord over nieuwe regels en vonden het wel aannemelijk dat dit ook één van de nieuwe regels zou zijn. Ze keurden de goal goed. Zo was het weer gelijk met nog een paar minuten op de klok!

Trainer Ed besloot zijn laatst troef in te zetten. En wat voor troef, hij bracht zijn zoon Noah voor de laatste minuten. Zou hij het verschil kunnen maken? Een voorzet van rechts kwam op de hand van Edo, de Deventenaar in dienst van Bloemendaal die de hele wedstrijd een rots in de branding bleek. Hij haalde veel weg, maar gebruikte hij hier zijn hand? De scheids floot en maakte het welbekende VAR gebaar. Hij ging naar het TV scherm voor de VAR. Iedereen wachtte vol spanning af (hoe hij naar het zwarte beeldscherm keek, zie foto)

De scheids kwam terug en wees gedecideerd naar de stip: ‘penalty, als hij hem mag nemen!’, daarbij wijzend naar de jeugdige Noah. Noah mocht aanleggen van 11 meter. In eerste instantie wist de keeper nog redding te brengen maar Noah was er als de kippen bij om de rebound buitenkant rechts binnen te schieten. 2-1 voor Wesepe met alleen nog wat blessuretijd op de klok! Het lukte de mannen van Bloemendaal niet om nog gelijk te maken en zo is Wesepe 2 de eerst winnaar van de Go Ahead Eagles Biergames.

Na afloop mochten alle spelers nog een penalty nemen. Wat hierbij opviel was dat de invalkeeper van Wesepe ongeveer de helft van de strafschoppen stopte, Rick Saris een heerlijke Panenka in huis had, en Chris Jansen de lat door midden probeerde te trappen.

Zo won Wesepe met 2-1 van het 2e veteranenteam van Bloemendaal. De heren van Bloemendaal verdienen een groot compliment voor de strijd die ze boden, getuige het feit dat ze gemiddeld twintig jaar ouder waren dan het team van Wesepe. Daarnaast ging alles gepaard met een gezellige lach.

Een paar spelers van Wesepe kwamen even in de kleedkamer van Bloemendaal kijken, ze wilden de thuiskleedkamer van GAE graag even bekijken. De heren van Bloemendaal gaven vervolgens aan dat ze zich daar ook wel mochten douchen, het was lang geleden dat ze een 19-jarige onder de douche hadden gehad…

Nadat iedereen had genoten van een lekker warme douche, en het heugelijke nieuws kwam dat Vincent Achtereekte niet overstapt naar één van de geïnteresseerde clubs, begon het evalueren. De heren van GAE hadden een aantal picknicktafels bij elkaar gezet, zodat er onder het genot van een lekker biertje en wat hapjes uitgebreid geëvalueerd kon worden. Dit evalueren ging nog tot in de late uurtjes door… Dat dit evalueren wel ergens goed voor is, bleek de volgende ochtend, toen Wesepe 2 met maar liefst 5-0 won in de beker tegen Heerde 3!

Zo is Wesepe 2 een hele gave ervaring rijker. Een speciaal woord van dank hiervoor gaan uit naar Dennis Maandag, de organisatie van Go Ahead Eagles en de tegenstander!

Leave a Reply