Wesepe 2 sluit seizoen, ondanks degradatie, gezellig af

Nadat we in het paasweekeinde al gedegradeerd waren zonder zelf te spelen(ABS won zijn laatste wedstrijd van Schalkhaar en stond toen 8 punten op ons voor), moesten we nog 2 wedstrijden spelen. Wedstrijden die er niet meer toe deden. Allereerst gingen we op donderdag 28 april naar Voorwaarts in Twello.

Deze ploeg had de 1ste periode gewonnen en deed eigenlijk niet meer om het kampioenschap. Het werd een leuke wedstrijd waarbij de echte strijd ontbrak, althans dat is de schrijver van dit stukje, die er deze avond niet bij was, verteld. Uitslag 6-3 voor Voorwaarts. Nelis, Ronald en Arjen waren de doelpuntenmakers voor Wesepe, waarbij het doelpunt van Ronald van uitzonderlijke klasse was(?!)

In de winterstop hadden we gezegd een barbecue te houden als we er alsnog in zouden slagen in de 3de klasse te blijven. Nu dit niet meer kon, ondanks een goede 2de seizoenshelft vond iederéén dat dit toch maar door moest gaan. Zo werd afgesproken dit na de laatste thuiswedstrijd te doen bij de familie Wichems aan de Raalterweg om 16.30 uur.

Maar eerst ’s morgens nog de laatste competitiewedstrijd tegen Colmschate. Een wedstrijd die er voor beiden niet meer toe deed. Iedereen was daar van doordrongen alleen de scheidsrechter had dit niet helemaal begrepen. Zo kon het gebeuren dat Frank J. nog een geel prentje kreeg in een wedstrijd waarin niets gebeurde wat niet door de beugel kon. We kwamen helaas al snel met 2-0 achter. Daarna werd er een fantasieopstelling gemaakt. Ronald kwam rechtsback te spelen. Jefferson ging laatste man spelen, Frank ging naar voren en op links ruilden Koen en Fred van plek. Net voor Frank voorin ging spelen had hij al gescoord voor ons. Dit was de 1-3. Dus nu hij voorin stond waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas Frank wist niet meer te scoren. Vlak voor tijd wist Colmschate nog wel 2 fouten van onze gelegenheidsverdedigers af te straffen: Eindstand 5-1 voor Colmschate. Vermeldenswaardig is nog het goede keeperswerk van de keeper van de B-junioren Wessel die bij ons de laatste wedstrijden keepte. Aangezien trainer Charl niet op de feestmiddag kon komen werd hij na afloop in de kleedkamer door aanvoerder Rik bedankt voor 2 jaar trainerschap. Dit werd gedaan door het aanbieden van een bos bloemen en een ingelijst  rood-geel Wesepeshirt voorzien van alle namen van de spelers. Charl bedankte ook de jongens en zei dat hij altijd bij grotere verenigingen gezeten had maar dat hij in Wesepe veel “warmte” had gevoeld. Hij had er met plezier gewerkt. Charl gaat volgend seizoen aan de slag bij Davo 2. We wensen hem alle succes, behalve als Davo bij ons in de competitie zit uiteraard, dan mag hij best 2 x verliezen van ons.

Vanaf 16.30 uur waren we dus welkom bij de familie Wichems. Er waren heel veel mensen: behalve de spelers van 2 ook de vrienden van de Wichemsboys, leiders, grensrechters, sponsoren, supporters enz. En natuurlijk Jan en Jolanda van Riel want al hun klanten waren daar dus mochten zij ook niet ontbreken.Gezellig borrelen een hapje eten en om 18.00 uur samen op een groot scherm naar de bekerfinale tussen Twente en Ajax gekeken. Maar eerst bedankte Rik iedereen en had een bloemetje voor de gastvrouw Gerry(Harry en Gerry hadden de locatie prima voor elkaar!!). Ook had hij een bloemetje voor shirtsponsor bouwbedrijf Wesepe en voor de sponsor van de trainingspakken Gerard en Agnes Mulder. Gerard Mulder vond dat we na 7 of 8 jaar wel weer eens in het nieuw mochten, dus bood hij aan om voor volgend seizoen voor Wesepe 2 nieuwe trainingspakken aan te bieden. Aan het begin van de nieuwe competitie zullen we daar zeker een feestelijk tintje aan geven.

Er waren duidelijk 2 kampen: de één dronk Grolsch en de ander Heineken , maar allebei dronken ze gewoon veel(te veel). De één was voor Ajax en de ander voor Twente(of tegen Ajax?). Maar iedereen was goed te passe. De inderhaast georganiseerde voetbalpool werd gewonnen door Nelis. Na de wedstrijd nog een aantal nummers Karaoke waarbij menig valse noot in het dorp te horen is geweest. Het geheel werd voorzien van deskundig jurycommentaar.  Al met al een heel gezellige afsluiting van een seizoen waarbij de eerste competitiehelft gewoon onder de maat was en de achterstand te groot om nog terug te kunnen komen. De 2de seizoenshelft daar kunnen we met een goed gevoel op terug kijken en volgend seizoen in de 4de klasse zorgen dat we direct meedoen.De sfeer in de ploeg bleef dit seizoen gewoon goed!!

In totaal hebben er 30 spelers in competitieverband in Wesepe 2 gespeeld dit seizoen: John Ellenbroek, Frank Grotentraast, Frank Koerhuis, Marco Riesebos,Wessel Berends, Wouter Dommerholt,Jos Tiebot, Chris Mulder, Frank Jansen, Martijn Wessels, Frederik de Munnik, Jacques de Lange, Jorik Rouweler, Jeroen Jansen, Nick Jansen, Rik Middeldorp, Robin Kemper, Niels Hollegien, Christian Nikamp, Jeffrey Schotman, Tom de Lange, Ronald Wichems, Arjen de Vos, Rens Hofman, Jurgen Rechterschot, Matias Verhoef, Erwin Kerkmeijer, Ardwin Kleinjan , Roel Hullegie en Koen Groot Lipman. Acht grensrechters hebben bij ons gevlagd: Wijnand Rouweler, Koen Vossebelt, Harry Wichems, Stef Tijhaar, Erik de Bone, Henk Smit, Henk Dijkslag en Meindert Maandag

We scoorden in totaal 38 doelpunten(inclusief wedstrijd tegen Victoria Boys dat zich terugtrok).

De volgende spelers scoorden: Rik(8), Koen(5),Robin(3),Ronald(3),Tegenstander(3), Jeffrey(2), Niels(2), Frank J(2), Tom(2), Jeroen(2), Jos(1), Chris(1), Arjen(1), Jacques(1), Jorik(1), Martijn(1).

Nu eerst sixesday, vakantie vieren en dan in augustus weer beginnen met de training.

Allen een goede vakantie. Joop