Wesepe 4 – Heeten 5

Vanochtend werd op het prachtige, zonovergoten sportpark De Muggert de kraker gespeeld tussen Wesepe 4 en Heeten 5. Wesepe 4 had enkele versterkingen geleend uit het 2e en ook grensrechter Meindert mocht, in het kader van een snuffelstage, een wedstrijdje  vlaggen. Er is weer nagedacht over de opstelling. Het is zeker het vermelden waard dat MW ook hier wissel gezet wordt. In de wandelgangen ging het gerucht dat hij de eerste helft wissel stond omdat hij op zaterdagavond onvoldoende bier in huis had.

De opstelling vanvvlnr: Adje, Harry, Slankie, Hans ©, Roy, de Neus, het Snoepje, Jeroen, Mark, TDL en kritisch. De wissels zijn de eerder genoemde MW en TM. Leuk feitje is dat Harry deze wedstrijd met de scheenbeschermers van MW speelt. De neus heeft rugnummer 10 opgeëist, kan hij de druk die bij dit nummer hoort, ook waarmaken?

De scheidsrechter van deze ochtend i s  de heer Roesink. Om half 10 blaast hij voor het eerst op de fluit. Wat direct opvalt aan de tegenstander van vandaag, is dat ze fanatiek zijn en er zin in hebben. Wesepe wordt direct onder druk gezet. Hans mag het vandaag opnemen tegen z’n zwager, Luuk Locate. Diezelfde Luuk zal Hans deze wedstrijd alle hoeken van het veld laten zien.

Al na een aantal minuten gaat Mark na een duel met zijn tegenstander neer en hij valt vervelend op zijn schouder. Hij schreeuwt het uit. Na een kleine behandeling probeert hij het toch weer. De eerste tien minuten vlagt Meindert nog een paar keer alles vakkundig af en anders weet Adje nog te redden. In de 12e minuut kunnen zij echter ook geen redding meer brengen. Gelukkig voor alles en iedereen die Wesepe een warm hard toedragen eindigt deze inzet op de paal. Blijft toch een mooi geluid. Twee minuten later gaat er centraal in de verdediging iets compleet mis en lopen twee Hetenaren op het doel af. Ook de aanstormende Roy Jansen kan niet meer voorkomen dat Heeten de leiding neemt, 0-1.

Dit doelpunt, zo zal later blijken, is het begin van het einde. Een paar minuten later komt er een lange bal over de verdediging van Heeten en de eerder genoemde Luuk, rond fraai af met een bekeken lob over Adje, 0-2. Daarna leeft Wesepe wat op en komen er kansen. De eerste kans voor Wesepe is voor kritisch, maar hij krijgt de bal niet in het doel na een voorzet van Jeroen. Vervolgens geeft het snoepje een prima pass op Mark, hij schiet echter net voorlangs.  Een vrije trap van het snoepje wordt door de keeper simpel gevangen. Na weer een pittig duel geeft Mark aan dat hij niet verder kan, en hij wordt vervangen voor TM.

De opleving blijkt maar van korte duur want hierna neemt Heeten de touwtjes weer wat steviger in handen. Heeten maakt 0-3. Meindert vlagt. De goal wordt eerst  toegekend maar na uitgebreid overleg, alsnog afgekeurd. Heeten maakt zich er niet druk om en maakt twee minuten later alsnog 0-3. Wederom is het Lucky Luuk die Adje klopt met een bekeken lob. Binnen het half uur wordt het zelfs 0-4. Een afgang dreigt. Vervolgens gooit het snoepje er een paar pittige tackles uit, hetgeen leidt tot irritaties bij Heeten.

Roy Jansen wil een ingooi voor het doel slingeren maar hij laat de bal knullig uit z’n handen vallen. Hij is zelf de bal volledig kwijt. Dit tot groot vermaak van de drie aanwezige reporters. Vlak voor rust geeft Slankie een lange bal naar voren, TDL wint het duel en probeert de keeper te passeren. Hij wordt gevloerd, penalty! Het snoepje schiet de bal onberispelijk binnen, 1-4! Kan het dan nog?

Vlak voor rust wordt de neus neergepoetst door een speler van Heeten. De neus maakt fittie. De Heetenaar krijgt 5 minuten. Daarna gaan we rusten. Tijd voor thee. En koffie. En koek. Herman trakteert de kantinebezoekers op een lekker stukje speculaas.

De tweede helft is het snoepje gewisseld voor de man zonder bier, MW. Toch jammer dat het 4e vandaag niet de beschikking heeft over het voetbalgogme van spelers als Michael Schotman en El Kanario. Ze worden duidelijk gemist.Heeten heeft inmiddels Casper ingebracht. Aan het begin van de tweede helft gebeurt er weinig. Heeten probeert het wel maar hoeft niet meer zo nodig en Wesepe heeft mazzel dat Adje in goeden doen is vandaag.

Halverwege de tweede helft schiet Heeten een bal andermaal op de paal. Een halve minuut later is het alsnog raak. Wesepe krijgt de bal niet weg en Roy schiet de bal tegen de fanatieke Casper aan. Hij zal hem wel niet gezien hebben. De bal verdwijnt keurig in het netje, 1-5. 10 minuten later werkt een Heetenaar de 1-6 binnen. Het is bijzonder om te zien dat de leider van Heeten bij de 1-6 plotseling een vreugdedansje doet.

Danny komt er nog weer in voor Hans, Roy neemt de aanvoerdersband over. Beide teams proberen nog van alles, maar er wordt niet meer gescoord. Hans meldt ondertussen aan de bank dat het een fantastisch veld is om te glijden. Dat u het maar even weet. Een  minuut of 6 te vroeg fluit de scheids voor het laatst en zit het er op. Wesepe kreeg een lesje van Heeten. Gelukkig hebben we de foto’s nog.