Wesepe B1 kampioen najaarscompetitie 2010

Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover: de kampioenswedstrijd tegen SVVN B2. Deze wedstrijd heeft in  december 2010 al meerder malen op het programma gestaan, maar door de slechte weersomstandigheden heeft deze wedstrijd nooit door kunnen gaan.

Omdat we nooit het idee hadden dat we écht kampioen zijn geworden, hebben we besloten deze wedstrijd in januari in te halen. Inmiddels had de KNVB ons wel theoretisch kampioen gemaakt, waardoor de uitslag tegen SVVN niet meer van invloed was. Maar toch.. een kampioenswedstrijd spelen is toch het mooiste wat er is.

Normaal gesproken word je ná een kampioenswedstrijd gehuldigd, bij ons gebeurde dit vóór de wedstrijd. Door zowel jeugdcoördinator Tony Mensink als de leiding van SVVN werden we in het zonnetje gezet. Aankomende zaterdag na de wedstrijd tegen Balkbrug B1 (bekerwedstrijd) gaan we met de spelers, speelsters en begeleiding dit feit verder ‘vieren’.

Dan de wedstrijd. Hoewel de uitslag dus niet meer van belang was, moest er natuurlijk wel gewonnen worden. Bovendien was het een leuke opwarmer voor aankomende zaterdag. We begonnen goed en scherp aan het duel en al na twintig seconden lag de bal in het netje. Tom S. rondde een goede aanval op links eenvoudig af.
Na de 1-0 slopen er wat onnauwkeurigheden in het spel (mede doordat er twee maanden geen wedstrijd meer gespeeld is), zonder dat de tegenstander gevaarlijk werd. Daar was het kwaliteitsverschil simpelweg te groot voor. Nadat een aantal kansen door Wesepe werd gemist, was het in de twintigste minuut eindelijk weer raak. Een goede actie en dito voorzet vanaf rechts werd knap binnengewerkt door Damy: 2-0.
Wesepe bleef heer en meester en de mooiste goal kwam van Kevin. Vanaf een meter of 25 verschalkte hij de keeper met een prachtige lob. Domper was dat in de eerste helft Tom J. uitviel met een rugblessure. Hopelijk valt de blessure mee en is hij zaterdag weer van de partij. Indi was zijn vervanger. Uiteindelijk werd de ruststand 4-0.

In de tweede helft een aantal omzettingen waaronder het inbrengen van Jarno en Chris. Zij hadden net een zware training van de C1 achter de rug, maar gaven aan nog wel zin te hebben in een helft voetballen. Allebei draaiden ze moeiteloos mee en Jarno wist zelfs een keer te scoren na een goede voorzet van Indi (die haar tegenstander helemaal dol speelde) en een penalty te versieren. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door Martijn. Uiteindelijke eindstand: 8-0.

Al met al een goede teamprestatie. In de tweede helft werd er alweer aardig ‘getikt’. Zaterdag wacht ons een tegenstander van een ander kaliber, namelijk Balkbrug B1. Deze spelen ook bij ons in de competitie, dus dat wordt een mooi test hoe we er voor staan en wat we kunnen verwachten in de 3e klasse.

Scoreverloop:
1-0: Tom S
2-0: Damy
3-0: Kevin
4-0: Kevin
5-0: Damy
6-0: Jarno
7-0: Martijn
8-0: Damy