Wesepe Mix A – WIK Steenderen

Na een lange rit naar Steenderen kwamen we aan bij de net naast de AVIKO-fabriek gelegen mooie ruime sporthal om te spelen tegen de voor ons nieuwe tegenstander: WIK. Tijdens het inspelen werd al duidelijk dat alle ruimte voor ons wat wennen was.

Het is een grote zaal (met drie velden naast elkaar) en een lichte vloer met een wirwar aan lijnen. Voor ons erg moeilijk om ons te oriënteren en te bepalen of een bal in of uit zou gaan. In de Nieuwe Coers is dit makkelijker; komt een bal in de buurt van de muur dan is hij uit.

Gelukkig waren we redelijk snel gewend en wonnen we de eerste set. In de tweede set zakte het niveau ver weg, met name door een serie zeer goede opslagen van hun kant en veel ballen die ver achterin werden gespeeld, maar helaas voor ons allemaal wel in waren. Dit verlies bezorgde WIK het eerste puntje in deze competitie.

Aan het einde van de tweede set kwamen we nog wel iets terug en tijdens de pauze tussen de twee sets hebben we afgesproken om dit vast te houden. Gewoon ons eigen spelletje spelen: rustig passen, een mooie setup en vervolgens een onhoudbare smash van een van onze aanvallende heren.

In de derde set konden we dit inderdaad ten uitvoer brengen en waren we duidelijk sterker dan WIK. Ze probeerden met wissels nog wat om te buigen en maakten veel gebruik van de aanvalskracht van hun aanvoerder. Deze was duidelijk de uitblinker van het team, maar het mocht niet meer baten. We wonnen deze set uiteindelijk ruim en gingen met twee punten richting kleedkamer (en kantine…). De setstanden: 22-25, 25-15 en 14-25.