Wisselende resultaten voor volleybalteams

Op vrijdag 24 september begon het volleybalseizoen weer. Mix A opende het seizoen in de Nieuwe Coers tegen Gorssel 1. Gorssel is een fanatiek team waar we altijd prachtige potten volleybal tegen spelen. Zo ook deze keer.

In de eerste set liepen we door goed opslaan van de dames en goed blokkeren van de heren vlot uit. Via 17-10 werd het 24-19. Het beslissende punt liet  nogal op zich wachten, maar de voorsprong bleek groot genoeg om de eerste set van het seizoen binnen te slepen. Uiteindelijk werd het 25-22.

In de tweede set liep het voor geen meter. De pass liep niet, waardoor er ook geen fatsoenlijke set-up kwam en we de aanvallen niet konden afmaken. Gorssel maakte er graag gebruik van. Onder het motto ‘Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken’ pakten ze de tweede set met 25-13.

Dat leek natuurlijk nergens op. Na een kort beraad werden de rijen weer gesloten. Ieder ging weer doen waar hij/zij goed in was en bleef in zijn/haar positie. Daardoor werd er met veel meer overleg gespeeld. De derde set werd dan ook met 25-20 gewonnen. De eerste punten zijn binnen.

Mix B had daarna een wedstrijd op de rol staan tegen Epse, maar die konden helaas onvoldoende mensen op de been brengen om een team te vormen. Het is een lelijke manier van winnen, maar het levert wel drie punten op.

Vijf dagen later speelden Mix A en Mix B beiden in Almen, tegen Overa. Bij Mix A ontbraken Frits O. en Alfons, bij Mix B waren Albert en Henny verhinderd, waardoor Wim en Henk twee wedstrijden moesten spelen. Dat kwamen we tegen. Overa 1 is een uitstekend volleyballend team, waartegen we er eigenlijk niet aan te pas kwamen. De wedstrijd ging met 3-0 verloren; setstanden 25-17; 25-16 en 25-15.

De vermoeidheid sloeg toe tegen Overa 2. De eerste set pakten we met goed volleybal, maar de laatste twee ontbrak de spirit, het overleg en de organisatie in het team, waardoor we beide sets eigenlijk volkomen onnodig verloren. Al met al leverde de reis naar Almen dus maar één schamel puntje op.