Volleyballers pakken eerste punten in het nieuwe jaar

Wesepe 1 mocht het spits afbijten tegen Borplat 1, waarbij Bieb de plek van Marijke innam. Hoewel Henk al geruime tijd geblesseerd is, was de ploeg verder compleet. Dat was ook te merken, want de start van de wedstrijd was veelbelovend. Wesepe ging als een speer en binnen no-time stonden ze ruim voor tegen de sterke ploeg uit Deventer. Wat er toen precies gebeurde weet niemand, maar langzaam raakte de ploeg de grip op de tegenstander en de wedstrijd kwijt. Borplat zette veel druk via hun service, de pass kwam niet meer goed bij de spelverdelers en de aanval liep niet meer zo goed als in het begin van de wedstrijd. Hoewel de ploeg bleef knokken werd de eerste set dan ook verloren met 22-25.

Ook de tweede set ging verloren, stand 19-25, maar Wesepe ging aan het einde van deze set wel weer beter spelen. Dit keer waren ze in staat het goede spel door te trekken, maar de tegenstanders gaven zich ook niet zomaar gewonnen. De derde set was dan ook spannend en duurde lang, maar uiteindelijk werd hij toch gewonnen door Wesepe, stand 25-21. Een welverdiend punt was binnen; de eerste in het nieuwe jaar.

Daarna was het de beurt aan Wesepe 2, zonder Wim, dat moest aantreden tegen De Hoven. In eerste instantie leek ook dit een lange spannende wedstrijd te worden, mede door veel foutjes aan beide kanten. Wesepe leek lange tijd de eerste set te winnen, maar De Hoven perste er op het nippertje nog een eindsprint uit en won nipt met 25-27.

Tijdens het wisselen tussen de eerste en tweede set besloot de thuisploeg blijkbaar uit een ander vaatje te tappen want vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede set waren ze ontketend. Er werd gevochten voor elk punt en de tegenstander kwam er niet meer aan te pas. Wat ze ook probeerden, de punten vielen allemaal aan de goede kant voor Wesepe en de wedstrijd werd geen moment meer echt spannend. Geconcentreerd speelde Wesepe de wedstrijd uit en ze wonnen zowel de tweede set als de derde set, standen 25-07 en 25-09. In totaal leverde deze avond dus drie punten op en dit werd tijdens de nazit uitgebreid gevierd.

Joke