Aangepast 71e HJ Preuter”toernooi” SC Wesepe.

Dit jaar is besloten voor een andere aanpak van het HJ Preutertoernooi SC Wesepe.

In voorgaande jaren was het toernooi, de ideale voorbereiding voor lagere elftallen van verschillende verenigingen bij ons uit de buurt. Rustig het lichaam weer laten wennen, het balgevoel weer krijgen, net twee weken voor de start van de competitie van het nieuwe seizoen. Dit allemaal door het spelen van een wedstrijd van twee maal een half uur. Na de wedstrijd konden spelers, begeleiders en scheidsrechters gezellig napraten over de wedstrijd, vakantie en de start van het nieuwe seizoen dat ging komen onder het genot van een hapje en een drankje . Tevens was dit toernooi, ook niet geheel onbelangrijk voor de kantineomzet SC Wesepe. Ook voor clubscheidsrechters en scheidsrechters van de Deventer Scheidsrechters Vereniging was dit een ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Door de keuze van de KNVB enkele jaren geleden om ook een bekerprogramma voor lagere elftallen op te zetten werd de organisatie al wel wat lastiger. Gelukkig bleven vaste verenigingen ieder jaar wel weer de keuze te maken voor het toernooi in Wesepe maar wel met minder elftallen. De komst van kunstgras bij sommige verenigingen zorgde voor een daling van deelname aan het HJ Preutertoernooi. Voorheen mochten deze verenigingen niet op hun eigen velden bespelen van de gemeente waardoor de keuze voor Wesepe snel was gemaakt.

Voor de scheidsrechters van de Deventer Scheidsrechters Vereniging was het lastiger om definitief aan te geven wel te kunnen fluiten voor het toernooi omdat de kans groot was dat men bekerwedstrijden voor de KNVB toegewezen kreeg in de laatste weken voor aanvang van het toernooi.

Kortom reden voor de HJ Preutercommissie om een andere opzet van het “toernooi” te maken.

Uiteindelijk besloten om voor de elftallen van SC Wesepe een mooi oefenprogramma op te zetten. Of dit nog een toernooi genoemd mag worden denken wij niet.

Misschien is de naam  HJ Preuter oefenprogramma voor lagere elftallen SC Wesepe een betere uitleg.

Programma:

Zondag 28 augustus 2016.

Tijd Veld Team Team Scheidsrechter Uitslag
09.30 kunstgras SC. Wesepe 5 vv Diepenveen 5 M Schoorlemmer
10.00 grasveld SC.  Wesepe 4 FC RDC E. ter Mate
10.45 kunstgras  SC. Wesepe 3  vv Diepenveen 3 J. vd. Valle

Programma:

Zondag 4 september 2016.

Tijd Veld Team Team Scheidsrechter Uitslag
09.30 kunstgras SC. Wesepe 5 vv Colmschate 4 M Schoorlemmer
10.00 grasveld SC. Wesepe 4 vv Colmschate 5 T. Schotman
10.45 kunstgras SC. Wesepe 3 FC RDC