Dagje judo, jiu-jitsu en sumoworstelen voor B1

In het kader van teambuilding heeft de B1 zaterdag 30 oktober een gecombineerde les judo en jiu-jitsu gevolgd. De les werd geleid door Inge Ebeltjes, judoka van Budo Senshi uit Nijverdal met hulp van Brian, een jiu-jitsuka van dezelfde vereniging.

Om op te warmen werd er gestart met diverse spelletjes als tijgeren, bokspringen, tikkertje en kleine grondgevechten. Daarna leerden de meiden elkaar om te gooien en in de houdgreep te leggen. Maar ook leerden ze om zelf weer uit zo’n houdgreep te ontsnappen. De één ging dit beter af dan de ander, maar gelachen werd er overal, want dit is toch even wat anders dan handbal…

Hierna was het tijd om de beginselen van jiu-jitsu te leren. In plaats van duellen op de grond mocht je elkaar nu zomaar meppen en proberen te slaan. Voor enkelen was deze ‘bitch-slap’ geen enkel probleem. Zouden ze dat vaker doen?

Hierna demonstreerden Inge en Brian enkele technieken van judo en jiu-jitsu. Met andere woorden, ze lieten even zien hoe het écht moet. En het blijkt dat dat er nog best heftig aan toe gaat, want na elke worp kwam één van beide behoorlijke hard neer. Maar, werd ons verzekerd, je leert hoe je moet vallen en je zult je dan ook geen pijn doen.

Tot slot mochten de meiden zelf met elkaar in gevecht gaan in de dikke sumopakken.  Er werd gevochten, geduwd en getrokken en uiteindelijke gingen de rode onderbroeken er met de winst vandoor.

De dag werd afgesloten met een bezoekje aan de McDonalds. En toen zaten alle calorieën er ineens weer aan…