Dames 1 heeft trainingsweekend achter de rug

Na de primeur van vorig jaar, gingen we (dames 1 van de handbal) ook dit jaar op trainingsweekend naar Markelo. Vrijdagavond speelden we eerst in Olst een oefenwedstrijd, waarna we zaterdagochtend op het sportveld in Wesepe verwacht werden. Daar konden we direct de strijd met elkaar aan gaan: sumoworstelen was de eerste activiteit. Na flink wat sjor-, trek- en beulwerk was de toon voor een fanatiek trainingsweekend gezet.

We vertrokken rond de middag naar Markelo, waar we even wat konden eten, maar al snel de sporthal in moesten. Een pittige conditie- en krachttraining stond ons te wachten. Als echte topsporters namen we vervolgens een paar uurtjes rust om daarna weer de sporthal in te gaan voor een iets rustigere training. ’s Avonds genoten we van een welverdiende schnitzel met toetje (rare combinatie overigens), daarna keken we nog even een oefenpotje van twee andere teams en tot slot gingen we naar Bill’s Bar om de eerste dag swingend af te sluiten (voor zover de voeten dat toelieten).

Zondagochtend ging vroeg de wekker, want om 8.15 uur stond het ontbijt al klaar. Lekkere hete eitjes, maar helaas geen jus d’orange en hagelslag… Om 9.00 uur stonden we weer fris en fruitig in de sporthal om allerlei systeempjes te leren waar we komend seizoen de tegenstanders mee zoek gaan spelen. De meeste speelsters wandelden vervolgens door Markelo, terwijl enkele andere nog behoefte hadden aan rust. Tja, een zestienjarige is ook geen vijftien meer… De plaatselijke jarige jongere hebben we nog een fijne dag gewenst en daarna werd het wel weer eens tijd om wat te eten.

De groentesoep, broodjes en (jawel) jus d’orange smaakten ons goed en kwamen goed van pas want we moesten nog één laatste krachtsinspanning doen. We vertrokken naar Deurningen om een wedstrijd te spelen tegen DSVD 2 (drie keer 25 minuten)

In het begin van die wedstrijd was het duidelijk dat we de trainingsuren van de afgelopen dagen nog in de benen hadden. DSVD was sterker en sneller. Elk foutje dat wij in de aanval maakten, straften de tegenstanders met snelle breaks af. Na de eerste 25 minuten stond er dan ook een 16-9 achterstand op het bord. De tweede periode leek veel op de eerste en het verschil werd dus alleen maar groter, tussenstand: 31-17.

Maar toen was daar nog de derde periode. We werden wakker en de rollen waren nu omgekeerd. DSVD maakte nu de slordige fouten en wij straften dat af met snelle tegenaanvallen. We kunnen het dus wel… Het was niet genoeg om de wedstrijd nog te winnen (42-33), maar de ‘set’stand was wel positief voor ons: 11-16. Zo sloten we de wedstrijd – en het trainingsweekend – toch met een goed gevoel af.