Dames 1 wint in laatste minuten van Ha-STU

Vandaag reden we naar Nijmegen om daar te handballen tegen Ha-STU 1, het plaatselijke studententeam waar Fieke doordeweeks met mee traint. De warming-up hadden we er al op zitten voordat we de kleedkamer bereikt hadden: het sportcomplex daar was ongeveer even groot als de oppervlakte van heel Wesepe (inclusief buitengebied).

Door Fieke hadden we inside information over de tegenstander, maar veel voordeel hebben we daar niet uitgehaald. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor Ha-STU middels een break-out, na een slechte pass van ons in de aanval. Dit was illustratief voor de eerste helft, want scherp waren we allerminst. Vooral verdedigend was het slecht. Een simpele tweewissel of een schijnbeweging van één van de Ha-STU-speelsters was vaak al voldoende voor een tegendoelpunt. Maar ook de verdediging van Ha-STU was niet heel goed, waardoor wij ook vaak het net vonden. We gingen de rust in met een puntje voorsprong: 13-14.

De eerste aanvallen van ons in de tweede helft leken veel goeds te beloven, maar ook hier bleken we weer slordig, want doelpunten leverde het niet op. Ook de tweede helft ging in eerste instantie gelijk op: wij kwamen op voorsprong, maar Ha-STU kwam vaak net zo snel weer langszij. Wat wel positief was, was dat ons nieuwe aanvalssysteempje goed werkte, waardoor Marleen een aantal keren mooi kon scoren. Jammer dat we dit niet eerder in de wedstrijd ontdekten…

Vijf minuten voor tijd was het 21-21 en toen pas kwamen wij echt los. Door twee snelle aanvallen sloegen we een gaatje: 21-23. Ha-STU kreeg vervolgens een strafworp die er op wonderbaarlijke wijze niet inging: de bal ging van paal naar paal naar paal alvorens Anja hem van de doellijn afplukte. Een beetje geluk hadden we dus ook wel. Ha-STU ging op het laatst één-op-één verdedigen. Dit gaf ons veel ruimte en wij scoorden dan ook de beslissende  21-24.

Volgende week spelen we thuis om 11.00 uur tegen Haarle, dat net als wij nog maar één keer verloren heeft. De resultaten van vorig seizoen tegen Haarle beloven niet veel goeds, maar wellicht gaat het dit keer anders?

Jolien