Dames 1 wint in laatste minuten van Ha-STU

Vandaag reden we naar Nijmegen om daar te handballen tegen Ha-STU 1, het plaatselijke studententeam waar Fieke doordeweeks met mee traint. De warming-up hadden we er al op zitten voordat we de kleedkamer bereikt hadden: het sportcomplex daar was ongeveer even groot als de oppervlakte van heel Wesepe (inclusief buitengebied).

Door Fieke hadden we inside information over de tegenstander, maar veel voordeel hebben we daar niet uitgehaald. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor Ha-STU middels een break-out, na een slechte pass van ons in de aanval. Dit was illustratief voor de eerste helft, want scherp waren we allerminst. Vooral verdedigend was het slecht. Een simpele tweewissel of een schijnbeweging van één van de Ha-STU-speelsters was vaak al voldoende voor een tegendoelpunt. Maar ook de verdediging van Ha-STU was niet heel goed, waardoor wij ook vaak het net vonden. We gingen de rust in met een puntje voorsprong: 13-14.

De eerste aanvallen van ons in de tweede helft leken veel goeds te beloven, maar ook hier bleken we weer slordig, want doelpunten leverde het niet op. Ook de tweede helft ging in eerste instantie gelijk op: wij kwamen op voorsprong, maar Ha-STU kwam vaak net zo snel weer langszij. Wat wel positief was, was dat ons nieuwe aanvalssysteempje goed werkte, waardoor Marleen een aantal keren mooi kon scoren. Jammer dat we dit niet eerder in de wedstrijd ontdekten…

Vijf minuten voor tijd was het 21-21 en toen pas kwamen wij echt los. Door twee snelle aanvallen sloegen we een gaatje: 21-23. Ha-STU kreeg vervolgens een strafworp die er op wonderbaarlijke wijze niet inging: de bal ging van paal naar paal naar paal alvorens Anja hem van de doellijn afplukte. Een beetje geluk hadden we dus ook wel. Ha-STU ging op het laatst één-op-één verdedigen. Dit gaf ons veel ruimte en wij scoorden dan ook de beslissende  21-24.

Volgende week spelen we thuis om 11.00 uur tegen Haarle, dat net als wij nog maar één keer verloren heeft. De resultaten van vorig seizoen tegen Haarle beloven niet veel goeds, maar wellicht gaat het dit keer anders?

Jolien

1 Response

1. Verslag van Ha-STU (met dank aan Fieke):

Ha-Stu dames verliezen gelijkopgaande wedstrijd in de laatste 5 minuten.

Wesepe, vandaag de tegenstandster van Ha-Stu, staat op dit moment 2e in de rangschikking. De nijmeegse studentes starten met een 6-0 verdediging om de gevaarlijke hoekspeelsters van Wesepe uit te schakelen. Deze opzet slaagde uitstekend, maar ook in de opbouw bleek Wesepe aardig uit de voeten te kunnen. Binnen 20 seconden opende Joyce Ebert de score voor Ha-Stu. De verdediging van Ha-Stu moest alle zeilen bijzetten om Wesepe van het scoren af te houden, wat maar gedeeltelijk lukte. De aanval kwam goed uit de verf en wist regelmatig het net te vinden. Zo ontstond een gelijkopgaande 1e helft met een 13-14 ruststand.

In de voorafgaande wedstrijden had Ha-Stu moeite om het goede spel van de 1e helft voort te zetten. In deze wedstrijd bleek het tegendeel het geval, ook in de 2e helft werd er prima gehandbald. Ook Wesepe bleef goed spelen, waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd werd voor het publiek. Beide teams streden voor de overwinning en met nog 10 minuten te spelen nam Ha-Stu een 21-20 voorsprong. Maar wederom kwam Wesepe langszij en met nog slechts 5 minuten te spelen was de stand 21-21. Door 2 goed uitgevoerde break-outs, na mislukte doelpogingen van Ha-Stu, nam Wesepe een 21-23 voorsprong. De “man to man” verdediging van Ha-Stu, om nog een beter resultaat te behalen leverde slechts een doelpunt voor Wesepe op, eindstand 21-24.

Gezien het wedstrijdbeeld en de krachtsverhoudingen in het veld had Ha-Stu zeker één punt verdiend.

Scores; Sandra van de Kooij 9x, Joyce Ebert 5x, Hanneke Heldens 3x, Esther Wolberink 2x, Anne van Beek en Vivian van Boekhold
    ieder 1x.