Eerste bekerwedstrijd Wesepe 1

Op ‘De Schoapenweide’ kon gisteravond worden gejuicht, al kwam de bekerwinst van thuisploeg Activia tegen vijfdeklasser moeizaam tot stand. In de eerste van drie bekerwedstrijden won de ploeg van trainer Henk van Norel na negentig minuten met 3-2 van Wesepe.

Na een goede in druk te hebben gemaakt op het voorbereidingstoernooi van Zutphania verwachtte het Activia publiek gisteravond tegen vijfdeklasser Wesepe een eenvoudige overwinning in de bekerstrijd. Dat viel echter niet mee; de rood/witten speelden een matige wedstrijd en wonnen uiteindelijk met 3-2.

Activia had moeite om de benodigde scherpte op te brengen; verdedigend werden duels verloren, opbouwend werd veel balverlies geleden en voor de goal van de tegenstander (waar de ploeg toch met regelmaat opdook) stond het vizier vaak niet op scherp. In fases zag het veldspel er wel aardig uit en werd Wesepe goed vastgezet, maar de thuisploeg had moeite om dit gedurende langere tijd vol te houden en verzuimde daarnaast om meer kansen te benutten en zo de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Zo eindigde een prachtige, bekeken kopbal van Bart Wippert (die zich knap manifesteert als eerstejaars senior) op de lat; verdween een ‘stiftje’ van dezelfde speler net naast het doel en waren er diverse mogelijkheden voor Activianen om van net buiten het strafschopgebied op doel te schieten, maar bijna al deze schoten werden recht op de doelman afgevuurd. Wesepe verweerde zich goed; de eerste grote kans was voor hen en werd gemist.

Op latere momenten bleken ze toch efficiënter dan de thuisploeg en wisten bijna maximaal rendement te halen uit de kansen.

Activia – Wesepe (beker):

1-0 Bart Wippert; 2-0 Yorrick Betz; 2-1 Wesepe; 3-1 Nico Nijhof; 3-2 Wesepe.

Opstelling Activia:

Bas Wennink; Jeroen Mentink, Machiel Oosterwegel, Ferry Brinkhof (45. Niels Achtereekte), Sander Visser; Remco Solen, Nico Nijhof, Frank Oosterwegel, Bart Wippert (65. Guus Leerkes); Erwin Viester, Yorrick Betz (70. Joey Hesselink).

(bron: deventervoetbal.nl)