Handbalclinic met oud-international Myrthe Schoenaker  

Op dinsdagavond 29 augustus verzorgt topspeelster Myrthe Schoenaker in sporthal De Hooiberg een clinic voor de handbalsters van onze club. Van 19.00 tot 20.00 zijn eerst de meiden van de A- en C-jeugd aan de beurt, van 20.00 tot 21.00 uur volgen dames 1 en 2. Publiek is van harte welkom bij deze clinic.  

De 31-jarige Schoenaker is geboren in Olst en begon haar handbalcarrière dan ook bij Overwetering. Al op jonge leeftijd stapte ze over naar Kwiek in Raalte en een aantal jaar later maakte ze de transfer naar Dalfsen. Met die club pakte ze verschillende prijzen waaronder viermaal de landstitel.  

Na Dalfsen vertrok de middenopbouwster naar het buitenland waar ze een indrukwekkend cv opbouwde. Ze speelde achtereenvolgens voor Füchse Berlin, Kobenhavn Handbold, VfL Oldenburg, Blomberg-Lippe en de laatste twee seizoenen voor HSG Bensheim/Auerbach in de Duitse Bundesliga. Ook kwam ze veertien keer uit voor het Nederlands team.  

Door aanhoudende knieproblemen besloot ze onlangs een punt te zetten achter haar actieve carrière. Volgend seizoen keert ze terug naar Kwiek, waar ze trainer en coach van het derde damesteam wordt.