Hoe gaat het eigenlijk bij de handbal?

Op verzoek hierbij dan eindelijk weer eens een handbalverslag op de site. Ga er maar goed voor zitten, het is een heel verhaal geworden. Maar het is de moeite, want na afloop bent u weer helemaal bij en kunt u morgen weer meepraten bij de koffieautomaat.

Dank je wel
Het is een bijzonder (bijzonder lastig vooral) seizoen. Een jaar van de dubbelrollen. Zo is onze clubheld Marjolien Roesink dit jaar de trainster van beide damesteams en staat ze als coach bij dames 1 aan het roer. Door de vele uitvallers bij dames 1 is ze de laatste weken ook weer tussen de lijnen te bewonderen in de hoofdklasse. En och ja, ze neemt de leiding bij dames 2, waar ze zelf speelt, ook wel even op zich. Een diepe buiging voor Marjolien!

Maar blijf nog even buigen, want er zijn meer spelers die een welgemeend dank-je-wel verdienen. Want uitvallers zijn er helaas niet alleen bij dames 1. Ook voor dames 2 en de recreanten is het elke week weer lastig om een volledig team om de been te krijgen. Omdat we dit seizoen geen A- en geen B-jeugd hebben, kunnen we helaas niet putten uit de jeugd. We moeten het met de senioren zelf oplossen. Gelukkig is iedereen bereidwillig om dat wat nodig is te doen. En zeker niet met tegenzin!

Zo hebben voorzitter Heleen Flierman, keepster Daniëlle Krijt en Ellen Middeldorp (oh pardon, mevrouw Duchatteau) dit seizoen zowel bij de recreanten als bij dames 2 als bij dames 1 hun kunsten al vertoond. Esmee Dijkslag, speelster van dames 2, vult vrijwel iedere week de gaten die er bij dames 1 zijn. Mireille Aarnink van de recreanten speelt regelmatig mee bij dames 2 en ook recreant Andrea van Rijssen heeft dat al enkele keren gedaan. (Sorry voor iedereen die ik nog vergeten ben te noemen.)

Het is dus flink behelpen en ook passen en meten zodat we administratief niet in de problemen komen, maar vooralsnog hebben we het altijd nog gered. Waar een kleine club groot in kan zijn!

Twee keer net-niet
Ook ondergetekende speelt bijna elke weekend een dubbelprogramma. Afgelopen zaterdag was dat niet mogelijk, omdat de jaren beginnen te tellen en twee wedstrijden achter elkaar toch iets te veel is voor deze moeke. Zo kwam het dat ik de wedstrijd van dames 2 tegen de buurvrouwen van Overwetering tussen het warmlopen met dames 1 door moest bekijken. Het was een ontzettend spannend duel, waarbij geen van beide ploegen iets wilde toegeven. De wedstrijd werd dan ook pas in de laatste minuten beslist. Helaas in Olster voordeel: 15-16.

Heel zuur, verliezen met één puntje verschil. Anderhalf uur later zou ik weten hoe dat voelt binnen de lijnen… Want ook dames 1 verloor met één puntje verschil: 24-25. De eerste helft zagen we al een sterk M.I.C., dat een reisje van bijna drie uur vanuit het zuiden van Limburg achter de rug had. Toch speelden wij ook zeer acceptabel en verkeerde keepster Imre Overmars in bloedvorm. Hierdoor was de stand bij rust in evenwicht: 14-14.

Halverwege de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht. We stonden met 22-18 voor en leken de wedstrijd onder controle te hebben. Niet dus. M.I.C. zette de dekking om en schakelde een fors tandje bij. Wij lieten ons overbluffen en werden volledig uit ons spel gehaald. Precies wat ze wilden uiteraard. Van 22-18 werd het 22-23 en braken er zenuwslopende laatste minuten aan. We hadden nog kansen, maar het was te veel gevraagd. Zoals onze clubheld in de krant liet optekenen: ‘De knollen waren op.’

Zonde, helemaal toen we de andere uitslagen hoorden. Want ook Lettele en Pacelli verloren verrassend hun wedstrijden. Hierdoor hadden we bij winst maar zo gedeeld eerste kunnen staan. Nu staan we ineens zesde. De verschillen zijn enorm klein in het bovenste gedeelte van de hoofdklasse. Tussen ons en de beide koplopers Havas en Pacelli zitten slechts twee punten. Dat maakt iedere wedstrijd wel lekker onvoorspelbaar.

Aankomende zaterdag spelen we de altijd leuke derby tegen Lettele, dat net als wij tien punten heeft. Wij gaan er alles aan doen om de punten mee naar Wesepe te nemen.

Breukje hier, scheurtje daar
Nog even voor iedereen die nog met prangende vragen zit over alle uitvallers dit seizoen. Een opsomming van onze tobbende toppers:

  • Maureen Achtereekte – een volledig uit de hand gelopen ontsteking aan de duim
  • Moniek Jansen – gebroken middenhandsbeentje
  • Astrid Lugtenberg – gescheurde enkelbanden
  • Aniek Middeldorp – gescheurde kruisband

Ook bij de recreanten is een aantal geblesseerden, maar helaas ben ik niet goed genoeg op de hoogte om namen en blessures te noemen. 

We hebben ook uitvallers met vrolijke redenen voor hun niet-inzetbaarheid:

  • Evelien Dommerholt – studie in Oostenrijk
  • Loes Groot Lipman – zwanger

Help!
Kortom, het is een zwaar seizoen. Op de tribunes zien we altijd nog veel lege plekken, terwijl we de steun van ons publiek dit jaar harder kunnen gebruiken dan ooit. En echt, hoewel we krap in de spelers zitten, het spel bij alle teams is zeer de moeite van het kijken waard.

Dus tot zaterdag en zondag, in de Uutvlog in Bathmen!

Jolien