Laatste ontwikkelingen kunstgras

N.a.v. de laatste ontwikkeling van onderzoeken naar kunstgrasvelden.

Zondagavond in het NOS journaal was te horen dat in 58 van de 60 onderzochte velden te hoge concentraties van bepaalde, mogelijke schadelijke, stoffen zijn gevonden.

Dinsdag presenteerde RTV-Oost haar uitslag van het onderzoek dat zij hebben uitgevoerd op 17 kunstgrasvelden in Overijssel. Ons kunstgrasveld was er één van(Uitslag bijgevoegd).Van de meeste velden bleken de concentraties aan de hoge kant. Zo ook van ons veld. Aan de hoge kant t.o.v. de consumentennorm. Echter bij de aanleg van de velden werd gerekend volgens een Europese norm. Ten opzichte daarvan is de uitslag wel gunstig.

Als bestuur van S.C. Wesepe vinden we de uitslag toch wat zorgelijk. Ook bij de gemeente Olst-Wijhe worden deze zorgen gedeeld. Het RIVM(Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft vandaag nog een bericht gedaan naar de gemeentes, dat spelen op kunstgras nog steeds veilig is. Ook gaf staatssecretaris Sharon Dijksma vandaag in de Tweede Kamer aan dat op dit moment spelen op kunstgras nog steeds veilig is. Het RIVM komt voor Kerst nog met de resultaten van haar onderzoek.

Als bestuur van S.C.Wesepe volgen wij nu de lijn die de gemeente en de overheid ook volgt. Het advies volgen van het RIVM. Wel willen we benadrukken dat goed douchen na afloop en zoveel mogelijk in trainingspakken trainen op dit moment heel belangrijk is. Verder er op toezien dat met name de jongste jeugd de korrels niet als speelgoed ziet.

We gaan er van uit dat het RIVM met een duidelijk rapport komt met duidelijke waarden die gehanteerd gaan worden voor de veiligheid van de kunstgrasvelden.

De gemeente Olst-Wijhe geeft woensdag ook een persbericht uit. Ook geven zij informatie op hun website. Verder overleg tussen bestuur van S.C. Wesepe en de gemeente Olst-Wijhe is volgende week.

Zodra er weer nieuwe ontwikkelingen zijn houden we u op de hoogte.

uitslag-onderzoek-kunstgras

Voor vragen kunt u zich wenden tot Joop Middeldorp (tel. 06-23715067)

Bestuur afdeling voetbal S.C.Wesepe