NIJNTJE BEWEEGDIPLOMA

A.s. vrijdag 9 juni kunnen de kinderen van de peuter- en kleutergym weer hun beweegdiploma halen. Tijdens een groot beweegfeest vertonen de kinderen hun kunsten en gaan ze naar huis met het Nijntje Beweegdiploma 1 of 2. 

Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin de kinderen wekelijk speelplezier hebben, maar ook tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen aanleren. Het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling. 

In de lessen van het Nijntje Beweegdiploma komen de tien basisvormen van bewegen aan bod: balanceren, kruipen, rollen en draaien, rennen en gaan, schommelen en zwaaien, klimmen en klauteren, springen, samen spelen en stoeien, balvaardigheid, bewegen op muziek. 

Al deze basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren de kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie! 

Vrijdag 9 juni is het beweegfeest in de Nieuwe Coers. Om 14.10 uur zijn de kinderen voor beweegdiploma 1 aan de beurt, om 15.15 uur laten de kinderen voor beweegdiploma 2 hun kunsten zien.

Welkom voor iedereen!