Nipte overwinning op Overwetering

Voor lekker veel publiek hebben wij een slechte wedstrijd laten zien. Pas in de laatste minuten kwamen wij op voorsprong en dat bleek net op tijd. Bij rust stonden we 9-10 achter, na zestig minuten stonden we aan de goede kant van de score: 24-23.

De eerste helft was het aan beide kanten zowel verdedigend als aanvallend niet goed. Wij hadden moeite het eerste doelpunt te scoren. Voordat wij dat maakten was de eerst helft al bijna halverwege. In onze aanval kwamen onze cirkelspelers veel vrij te staan maar de passes die de opbouwers leverden waren ondermaats. De cirkels hebben dan ook geen enkele fatsoenlijke kans gehad. Ook Overwetering scoorde niet aan de lopende band: zij hadden drie keer het doel gevonden voordat wij de eerste bal erin gooiden. Misschien dat het de zenuwen waren?

Miro was in de rust niet heel erg blij met ons spel. We maakten de foute keuzes en speelden vooral aanvallend geen goede wedstrijd. Verdedigend ging het de eerste helft nog wel redelijk. De tweede helft was dit precies andersom. Wij vonden makkelijker het doel, maar onze verdediging was erg slecht. Gooiden wij een bal in het doel dan scoorde Overwetering vaak direct daarna ook een doelpunt. We lieten ons makkelijk passeren en de rugdekking was ver te zoeken.

Tot 19-19 hebben we constant tegen een achterstand van één of twee doelpunten aangekeken. Daarna kwamen we voor het eerst op voorsprong (20-19) door het mooiste doelpunt van de wedstrijd: Elke gooide vanaf de linkerhoek de bal snoeihard langs de keepster en de bal ging via twee palen uiteindelijk het doel in. We leken op een overwinning af te stevenen, want met nog minder dan twee minuten te spelen kwamen we op een 23-21 voorsprong. Maar ook Overwetering bleek over veerkracht te beschikken. Door een goede individuele actie van de linkerhoekspeelster en een benutte strafworp stonden we weer op gelijke hoogte: 23-23. Twintig seconden voor tijd kregen wij ook een strafworp mee en kwamen we weer op voorsprong: 24-23. Overwetering probeerde nog een doelpunt te forceren, maar die poging en de daaropvolgende vrije worp smoorden in onze verdediging.

Het was een slechte, maar wel spannende wedstrijd, waarin wij uiteindelijke de gelukkigsten bleken en er met de overwinning vandoor gingen.

Volgende week gaan we pepernoten eten en daarna gaan we op zaterdag 11 december naar Zieuwent toe om daar tegen Pacelli opnieuw twee punten proberen te pakken.

Jolien