Paul van Leeuwen over Rick en Roy bij Go Ahead Eagles

Roy en Rick bij GAERick Jansen en Roy Hulsegge hebben hun eerste jaar bij Go Ahead Eagles achter de rug. Het was voor beide jongens een succesvol seizoen in de D-jeugd van de Deventer voetbalclub. Keeperstrainer Paul van Leeuwen schreef onderstaande evaluatie over ze.

Roy Hulsegge seizoen 2016-2017 Go Ahead Eagles

Het was een hele stap aanvang seizoen voor Roy van Wesepe naar de Eagles. Van het laagste niveau ineens naar het hoogste niveau. Het was best even wennen om van een vertrouwde omgeving (Wesepe) naar een betaald voetbalclub als Go Ahead Eagles te gaan. De trainer (Ugur Yildirim) gaf je vanaf het begin het vertrouwen, daardoor werd al snel het gewenste niveau gehaald. De D heeft een topprestatie geleverd door het eerste seizoen op 2de divisie niveau al zo sterk mee te kunnen doen om de prijzen. Al snel bleek dat opponent Cambuur de enige ploeg was die echt weerstand kon bieden. Alleen een misstap bij Schalkhaar was een klein smetje op het seizoen. Alle overige wedstrijden werden zeer overtuigend gewonnen, ondanks dat er wedstrijden bij zaten waar jij niet veel te doen kreeg, was je er wel bij op de momenten dat je handelend moest op treden.

Tijdens de oefencampagnes tegen gerenommeerde clubs als Vitesse en Heerenveen die het hoogste niveau spelen liet je zien ook hier in mee te kunnen. Er werden al snel duidelijke afspraken gemaakt tussen jou en Rick wie en wanneer zou spelen. Ugur Yildirim wist voor aanvang soms niet eens wie het doel zou verdedigen. Die afspraken maakten jij en Rick in overleg met Paul van Leeuwen de keeperstrainer.

Roy heeft er voor gekozen om te stoppen, aangezien hij steeds meer moeite kreeg met de combinatie studie en voetbal. Daarnaast wordt er bij de C zelfs vier keer per week getraind, dus nog meer tijd zou je kwijt zijn voor het voetbal. Moeilijk besluit, maar weloverwogen. Rick zal het stapje wel gaan maken naar de C en hoopt dat je hem regelmatig komt aanmoedigen als hij het doel verdedigt.

Go Ahead Eagles wenst jou verder veel succes in jouw verdere toekomst en veel voetbalplezier bij Wesepe, want daar gaat het om, waar je ook speelt!

Rick Jansen seizoen 2016-2017 Go Ahead Eagles

Het was een hele stap aanvang seizoen voor Rick van Wesepe naar de Eagles. Van het laagste niveau ineens naar het hoogste niveau. Het was best even wennen om van een vertrouwde omgeving (Wesepe) naar een betaald voetbalclub als Go Ahead Eagles te gaan. De trainer (Ugur Yildirim) gaf je vanaf het begin het vertrouwen, daardoor werd al snel het gewenste niveau gehaald. De D heeft een topprestatie geleverd door het eerste seizoen op 2de divisie niveau al zo sterk mee te kunnen doen om de prijzen. Al snel bleek dat opponent Cambuur de enige ploeg was die echt weerstand kon bieden. Alleen een misstap bij Schalkhaar was een klein smetje op het seizoen. Alle overige wedstrijden werden zeer overtuigend gewonnen, ondanks dat er wedstrijden bij zaten waar jij niet veel te doen kreeg, was je er wel bij de momenten dat je handelend moest op treden.

Tijdens de oefencampagnes tegen gerenommeerde clubs als Vitesse enHeerenveen die het hoogste niveau spelen liet je zien ook hier in mee te kunnen. Er werden al snel duidelijke afspraken gemaakt tussen jou en Roy wie en wanneer zou spelen. Ugur Yildirim wist voor aanvang soms niet eens wie het doel zou verdedigen. Die afspraken maakten jij en Roy in overleg met Paul van Leeuwen de keeperstrainer.

Rick zal komend seizoen mogen aansluiten bij de C, waar hij op hetzelfde niveau het seizoen ingaat. We gaan ervan uit dat hij door zal groeien onder de hoede van Toine Rorije die de nieuwe trainer zal zijn komend seizoen bij de C.

Met vriendelijke groeten – Bien a vous

Paul Van Leeuwen