Punten openingswedstrijd gaan naar Luttenberg

We hebben onze eerste competitiewedstrijd tegen SDOL niet in een overwinning weten om te zetten. Door slecht reageren in de verdediging en het missen van veel 100%-kansen, ging SDOL er met de punten vandoor: 24-26.

De eerste helft ging redelijk gelijk op tot ongeveer 8-8. Vanaf dat moment waren wij niet meer bij de les. SDOL liep uit naar een voorsprong van 8-12. Met name verdedigend maakten we te veel fouten, waar SDOL van profiteerde. We schoven en sloten niet voldoende, waardoor de hoeken kans na kans kregen en de meeste daarvan ook benutten. Bij 8-12 kantelde de wedstrijd. Chaos bij ons op de bank, waardoor wij twee minuten met een speelster minder in het veld stonden, gaf ons juist vleugels. In ondertal scoorden we vier keer op rij en was het evenwicht hersteld: 12-12. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft begon goed met direct een doelpunt van ons. Tot 16-15 ging het weer gelijk op, maar daarna verzuimden wij het verschil te maken. Drie break-outs op rij werden door slechte passes verprutst en het was SDOL dat vervolgens wel scoorde. In plaats van 19-15 was het dus 16-16. De hoekspeelsters van SDOL kregen in de tweede helft minder ruimte, maar nu waren het de midden- en linkeropbouwsters waar het gevaar vanaf kwam. Te lang hadden we geen antwoord op hun tweedelijnschoten en konden ze te gemakkelijk scoren.

Wij pikten ook nog wel onze doelpunten mee, maar we bleven te veel kansen missen of speelden de aanvallen niet goed uit. Met nog een halve minuut te gaan stond SDOL aan de goede kant van de score: 24-25. Een gelijkspel zat er dus nog in, maar de aanval die volgde werd te gehaast afgerond waardoor SDOL nog een keer mocht aanvallen. Onze alles-of-niets-actie eindigde in niets: SDOL scoorde nog en bepaalde de eindstand op 24-26.

Geen punten dus voor ons in de eerste competitiewedstrijd. In mijn ogen was het verlies niet nodig, want handballend waren we minstens gelijkwaardig aan SDOL. Maar ja, als je verdedigend slecht reageert op hun aanvallende sterke punten en daarnaast ook zo veel kansen mist, verdien je het wellicht ook niet om te winnen.

Deze week moeten we in de trainingen de puntjes op de i zetten en dan hopen we zaterdagavond in en tegen Wijhe onze eerste punten te pakken.

Jolien