Rigoureuze wijzigingen binnen de handbal: midweekploeg verdwijnt, dames 1 en 2 op de kop

De seniorentak van de afdeling handbal binnen onze club heeft een metamorfose ondergaan. Na grondig overleg en het afwegen van alle mogelijkheden is besloten om komend seizoen met twee in plaats van drie teams verder te gaan. Het midweekteam (de ‘recreanten’) vervalt, dames 1 en 2 blijven bestaan. Wel gaat het eerste team een niveau lager spelen.

Door Jolien Koerhuis

De belangrijkste reden voor deze ommezwaai is het vertrek van een groot aantal speelsters. Vooral bij de recreanten, het midweekteam, kondigden veel leden hun afscheid aan. Maar ook bij dames 1 besloot een drietal speelsters de handbalschoenen voorgoed aan de wilgen te hangen. Daarbij zijn er enkele langdurig geblesseerde meiden en gaf een handvol speelsters aan een stapje terug te doen en zich niet langer voor dames 1 beschikbaar te stellen.

Van hoofdklasse naar eerste klasse

Tegenover de uitloop staat de komst van twee nieuwe speelsters: Mirthe Obdeijn en Laury van der Vegt. Zij vonden beiden de liefde in Wesepe en hebben nu ook onze mooie sportclub ontdekt. Samen met enkele oudgedienden en een groep speelsters die de overstap van dames 2 maken, vormen zij de nieuwe selectie van Wesepe 1.

Om de nieuwe groep niet helemaal voor de leeuwen te gooien, is besloten een niveau lager te gaan spelen. Dames 1 komt daarom volgend jaar niet meer in de hoofdklasse uit, maar in de regionale eerste klasse. “Door het wegvallen van een aantal bepalende speelsters en de geringe teamgrootte is het handig een stapje terug te doen en even opnieuw te beginnen,” vertelt hoofdtrainer Richard Groote Schaarsberg daarover. Hij verlengde onlangs zijn contract bij Wesepe. “Ik denk dat we in de eerste klasse een redelijke middenmoter moeten kunnen zijn. Degraderen hoeven we sowieso niet en het zou een beetje raar zijn om direct voor het kampioenschap te gaan. De speelsters moeten eerst wennen aan elkaar en dan zien we wel waar het schip strandt.”

Volle tribunes

In de eerste klasse treft dames 1 met onder meer Haarle, ABS uit Bathmen, HHZD uit Heino, LHC uit Lemelerveld en Voorwaarts uit Twello veel ploegen uit de buurt. Dat betekent dus veel derby’s en grote kans op volle tribunes tijdens de thuiswedstrijden in de Hooiberg! Ook dames 2 komt met ploegen als Broekland, Heeten, Nieuw Heeten en Lettele veel bekende tegenstanders tegen.

De jeugd komt eraan

Het is een cliché, maar daarom zeker niet minder waar: de jeugd heeft de toekomst. En dat zit wel goed bij de handbal! Volgend seizoen gaat een groot deel van de A- en B-jeugd eenmaal per week meetrainen met de selectie. De afgelopen weken zijn ze daar op het veld al voorzichtig mee begonnen; na de zomer gaan ze daar in de zaal mee verder. Naast de A1 en B1 is er volgend seizoen een mooie, fanatieke D1-ploeg en er is flinke aanwas bij de jongste jeugd. Al enkele maanden traint een grote groep nieuwkomers iedere zaterdagochtend onder leiding van Alieke Schreur op het handbalveld buiten. Volgend jaar splitsen zij zich in een E1- en H1-team.

Teamindeling senioren seizoen 2021-2022

Dames 1: Irene de Lange (keeper), Elke Berends, Romy Kleine Schaars, Daniëlle Krijt, Aniek Middeldorp, Mirthe Obdeijn, Lieke Rouweler, Simone Schutte, Marleen Spikker, Laury van der Vegt, Annemarie Vloedgraven

Dames 2: Dorien Wolterink (keeper), Mireille Aarnink, Ingrid Dijkslag, Ellen Duchatteau, Heleen Flierman, Emmy ten Have, Moniek Jansen, Nienke Klumper, Jolien Koerhuis, Marjolien Roesink

Geblesseerd: Evelien Dommerholt, Yvonne van Tilburg

Seizoen 2021-2022

Dames 1 – 1e klasse Oost
ABS
Angeren
CVO
Haarle
Havana
HHZD
Huissen
LHC
Groessen
Voorwaarts 2
Wesepe
Wijhe’92 2

Dames 2 – Poule NO-Oost 1
ABS 2
Broekland 3
CVO 2
Dalfsen 2
Heeten 2
HHZD 2
Lettele 2
Nieuw Heeten 2
SDOL 2
Swift’64
Wesepe 2

Wesepe A1
Wesepe B1
Wesepe D1
Wesepe E1

Wesepe H1