Sportwereld Olst-Wijhe wil duidelijkheid

de Stentor – 25 november 2010

OLST-WIJHE – De bezuinigingen in de gemeente Olst-Wijhe houden de gemoederen van sportverenigingen al behoorlijk bezig. Dat bleek gisteravond tijdens een discussie-avond over de bezuinigingen en de gevolgen voor de sport.

Dit was een initiatief van de sportraad Olst-Wijhe en werd gehouden bij tennisvereniging Ter Spille in Olst.

De dertig tot veertig aanwezigen wilden vooral meer duidelijkheid van wethouder Ans Otterloo. Bijvoorbeeld hoeveel er moet worden bezuinigd op sport en waar wat de gemeente betreft wel of juist niet op kan worden beknibbeld. Otterloo kon daar nog moeilijk antwoord op geven, omdat de gemeente momenteel verschillende scenario’s maakt. Hierin staat beschreven wat de gevolgen zijn als ergens op wordt bezuinigd. In februari of maart worden die scenario’s besproken met allerlei organisaties, zoals de sportraad.

De aanwezigen hadden begrip voor dit antwoord, maar willen dat de gemeente duidelijk maakt hoeveel Olst-Wijhe nu kwijt is aan sport. De deelnemers aan de discussie hebben die informatie nodig om mee te kunnen denken over mogelijke bezuinigingen. Verder zitten de bezuinigingen nu al sommige sportverenigingen dwars. Zo sprak iemand namens sportclub Wesepe waar de komst van kunstgras is uitgesteld. In juni beslist de gemeenteraad waar op wordt bezuinigd en pas dan is duidelijk of er geld is voor zo’n veld in Wesepe. Maar de club rekende hier al op en heeft groot onderhoud aan de huidige velden uitgesteld.