Sterke overwining op Haarle

Vorig seizoen konden we niet winnen van Haarle, dus we zagen de wedstrijd van vandaag niet met veel vertrouwen tegemoet. Maar dat bleek achteraf ongegrond, want van begin tot eind stonden wij aan de goede kant van de score. Via een ruststand van 15-11 liepen we uit naar een 27-20 overwinning.

Haarle experimenteert veel met verschillende verdedigingsvormen. Ook vandaag was hun defensie aangepast aan ons. Ze hanteerden een 5-1-verdediging, waarbij de ‘1’ ver op mij uitkwam. Hierdoor kwam er in het midden veel ruimte vrij. Vooral Marleen, die vandaag als middenopbouwer begon, kreeg daardoor veel kansen. Maar ook Marjon kon ze er op rechts vanuit de tweede lijn goed inschieten. Bovendien startten onze hoeken goed in, wat ook weer veel kansen opleverde. Kortom, hun aangepaste verdediging gaf ons juist veel goede mogelijkheden die we prima benutten.

Bij ons stond het verdedigend wel aardig goed. Wel lieten we ons af en toe verrassen door afstandsschoten en ook hun hoekspeelsters konden soms iets te makkelijk schieten. Maar verder zag het er verdediging goed uit. In de eerste helft kwamen we vlot op 7-2 en bij de rust hadden we nog steeds een vrij ruime voorsprong van 15-11.

We verwachtten dat Haarle de tweede helft anders zou gaan verdedigen. Dit leek in eerste instantie niet het geval. Weer kwam hun tweede man op mij uit. Maar nu kwam ook de tweede man aan de andere kant iets verder uit. Daar hadden we even niet op gerekend en direct kregen we een break-out om de oren. Haarle verdedigde de tweede helft feller en offensiever, maar echt van slag raakten we niet, al werden we wel iets slordiger. Nog steeds was er aan de 6-meter van Haarle veel ruimte, waar iedereen – hoeken, cirkels en opbouwers – regelmatig goed gebruik van maakten. Vandaag bleek bovendien ook onze nieuwe overtalsysteem te werken. Al wist Miro uiteraard al lang dat die goed zou werken…

De hele wedstrijd hebben we de voorsprong vastgehouden. Kleiner dan drie doelpunten werd het verschil niet. Op een gegeven moment stonden we zelfs met tien punten verschil voor. In de laatste minuten maakten we wat onnodige afspeelfouten waardoor Haarle met break-outs het gat iets kleiner kon maken. Maar uiteindelijk stond er nog een mooie 27-20 overwinning voor ons op het bord.

Volgende week spelen we opnieuw thuis, om 12.05 uur tegen Overwetering.

Jolien