Verslag Lemelerveld 2-Wesepe 2 dd 10-10-10

Het was zaak de offday van vorige week weg te poetsen. Dat het vandaag moeilijk zou worden was vooraf wel duidelijk tegen een zware tegenstander als Lemelerveld. 
We hebben nog steeds wat personele problemen: Robin en Tom nog geblesseerd en ook  Jos had teveel last van zijn knie. Frank, vandaag wel aanwezig, was de hele week nog ziek geweest maar hoopt dinsdag weer een training mee te pakken. Chucky liet zich vandaag ook weer zien maar heeft nog steeds last van een spier met een moeilijke naam en kan voorlopig nog niet spelen. Hij voorzag de bank vlak na rust wel van een zeer welkom lekker warm bakje koffie op deze koude zondagmorgen. Waarvoor hartelijke dank!  Positief was dat Frederik vandaag weer inzetbaar was na een lange blessure en ook Ronald, vorige week ziek uitgevallen  was de laatste dagen weer zover opgeknapt dat hij op de bank kon plaatsnemen.

We begonnen met het volgende team aan de klus: op doel John, rechtsback Wouter,laatste man Rik, voorstopper Martijn, linksback Frederik, rechtshalf Jeroen, midmid Niels, linkshalf Chris, rechtsbuiten Arjen, spits Jeffrey en linksbuiten Koen. Op de bank zaten Jorik en Ronald. Koen V. was vandaag onze vlagger.

De eerste tien minuten begonnen we redelijk en konden goed partij geven. Het leek wel of we toen ineens gingen opzien tegen “die grote kerels” van Lemelerveld. We lieten hen voetballen waar we dat zelf volledig nalieten. Dit bracht in de 15de minuut de 1-0 voor Lemelerveld op het scorebord. Overigens een hele mooie goal: een voorzet van links werd ineens vanaf een meter of twaalf heel goed binnengeschoten. John was kansloos. Een paar minuten later was het al 2-0 voor Lemelerveld en Wesepe was even volledig de kluts kwijt. Gelukkig liep Lemelerveld, in deze fase niet verder uit.

Na een goed half uur kwam Wesepe wat onder de druk van Lemelerveld vandaan en kon ook weer wat aan aanvallen gaan denken. Zo’n 5 minuten voor rust was er wat geklungel in de verdediging van Lemelerveld waar de bal niet goed werd weggewerkt. Jeffrey kon zijn voet nog tegen de bal krijgen en die rolde langzaam richting doel. Via de paal leek  de bal over de doellijn te rollen en de attente Niels de bal binnen te glijden. Jefferson gaf aan de schrijver van dit stukje door dat in dit verslag wel duidelijk vermeld moest worden dat zijn bal al wel degelijk over de doellijn was. Dit werd door Nelis bevestigd. Dus Jeffrey scoorde de belangrijke aansluitingstreffer: 2-1. Dit was ook de ruststand.

Na de thee zagen we een Wesepe zoals we het willen zien: geloof in eigen kunnen, als team strijdend voor elke meter en goed voetballend. Lemelerveld wat onzeker geworden na de goal van Wesepe kreeg het heel moeilijk en moest alle zeilen bijzetten om Wesepe van zich af te houden. Het werd een heerlijk schouwspel waarvan het vanaf de kant puur genieten was om naar te kijken.

Wesepe ging tot aan het gaatje om met minimaal een punt naar Wesepe terug te keren. Na een kwartier kwam Jorik, met een goede invalbeurt, Arjen aflossen. De wedstrijd kostte veel kracht van de spelers maar ze bleven vol strijden tot het laatste fluitsignaal. Bij sommigen moest het uit het puntje van hun grote teen komen. Frederik, die er helemaal doorheen zat, liet zich een kwartier voor tijd vervangen door Ronald.

Even leek het erop dat Ronald de gelijkmaker kon binnenschieten maar hij moest iets te ver uitwijken naar de buitenkant. Hij kwam wel tot een schot maar dit kon door een Lemelerveld verdediger geblokt worden. Chris probeerde het vlak voor tijd nog met een afstandsschot maar deze ging net aan de verkeerde kant van de paal. Het laatste fluitsignaal klonk en Lemelerveld haalde opgelucht adem en de Weseper jongens baalden dat ze geen punt mee konden nemen, die ze op basis van de 2de helft zeker verdiend hadden.

Volgende week tegen ABS, dat 2 punten achter ons staat,  moeten we de punten op de Muggert houden. Aanvang 10.00 uur.