Verslag Rohda R 4-Wesepe 2 31-10-10

We trokken vandaag richting Raalte om te spelen tegen Rohda 4. Het was al om 8.15 uur verzamelen op de Muggert. Dat lijkt vroeg maar door het extra uur i.v.m. tijd verzetten viel het nog wel mee.

Ronald had aangegeven rechtstreeks te gaan. Bij aankomst in Raalte bleek waarom: hij had de kleedkamer van slingers voorzien want gisteren was Fredje jarig en vandaag ging Chris zijn 20ste levensjaar in. Hopelijk kon de uitslag van de wedstrijd de feestvreugde nog wat vergroten. Aan de ziekenboeg konden we Martijn toevoegen(knieblessure en tot winterstop uitgeschakeld) en ook Christian die in Wesepe 3 weer begonnen was schijnt weer last van zijn knie te hebben. Roel deed vandaag weer voor het eerst mee dit seizoen en Frank, Jos en Chucky zijn voornemens de training weer op te gaan pakken. Wijnand vlagde vandaag, dit leek veelbelovend want toen hij dat de vorige keer deed leverde dat ons de eerste 3(tot nu toe ook de enige) punten op.

Helaas langs dit veld van Rohda geen dug-outs, zeker omdat het ook de hele tijd nog een beetje miezerde. Bovendien ging het publiek voor de schrijver van dit stukje staan vaak ook nog met een hele grote paraplu, volgens één van de spelers stond Chucky er zelfs in een stofjas??. Ze vonden het wel hilarisch. Bovendien kondigden ze aan op het stukje te reageren, ze wilden dit al doen voordat het geschreven en geplaatst was. Ik ben benieuwd.

We begonnen voorzichtig en de ploegen leken goed aan elkaar gewaagd. Bij gebrek aan fitte verdedigers is het achterin weer improviseren. Roel stond laatste man, Wouter werd als voorstopper geposteerd, op rechts stond Jorik en aan de linkerkant Fredje. De verdedigers deden het goed,toch ging het in het begin van de wedstrijd al weer mis. Na een minuut of 6 reageerde Jeroen iets te laat omdat hij in eerste instantie meende dat de scheidsrechter gefloten had, hierdoor kwam de tegenstander oog in oog te staan met John en hij faalde niet: 1-0 voor Rohda. Het moet gezegd Wesepe herpakte zich daarna goed al had het een aantal malen over geluk niet te klagen dat Rohda wat slordig was in de afwerking. Maar door goed voetbal, met name vanuit het middenveld, waar Rik centraal stond, Jeroen op rechts en Chris aan de linkerkant, wisten we zelf ook kansen te creëren. Met name vanaf de linkerkant ontstond er gevaar. Koen was veel sneller dan zijn tegenstander en kon een paar keer goed doorkomen en de bal voorgeven. Uit één van die aanvallen schoot Ronald tegen de paal en Jeroen kreeg de bal net iets achter hem aangespeeld waardoor hij de bal niet goed kon raken om te scoren. De rust werd dan ook bereikt met een 1-0 achterstand.

In de rust was er de overtuiging dat er vandaag wat te halen viel. Er werd duidelijk aangegeven dat de mogelijkheden op de vleugels lagen en vooral waakzaam blijven dat we geen tegengoal zouden krijgen. Robin, die ’s middags 12de man was bij Wesepe 1 kwam in de ploeg voor Jefferson. Er ontstond een open wedstrijd waar beide ploegen kansen kregen. Wesepe voetbalde zeker goed mee, dit was ook Hans Koerhuis opgevallen die met zijn zoontje aan het zwemmen was in het aangrenzende zwembad en van daaruit een mooi uitzicht had op het voetbalveld. Echter halverwege de tweede helft kopte de boomlange Mark Heethaar de bal loepzuiver in het Weseper doel en vanaf dat moment gingen de koppies van een aantal van onze jonge spelers omlaag en liepen we eigenlijk achter de feiten aan. We konden ons niet voldoende herpakken om het de tegenstander nog erg lastig te maken. Arjen kwam Ronald nog vervangen maar toen vijf minuten voor het laatste fluitsignaal van de leidsman, die floot vanuit de middencirkel,  Rohda de 3-0 maakte was het helemaal gedaan.

Wel moeten we ons zorgen gaan maken om de zeer matige trainingsopkomst. Als we op dit niveau willen blijven spelen zullen we toch echt allemaal 2 maal in de week goed moeten trainen. Alleen als we dat met zijn allen op kunnen brengen zullen we ons kunnen handhaven en horen we hier ook thuis. Als we dit niet kunnen gaat het heel moeilijk worden. Volgende week om 10.00 uur de thuiswedstrijd tegen RDC 2.

1 Response