Verslag Wesepe 2-Helios 2 gespeeld 5 september

De eerste thuiswedstrijd van Wesepe 2 dit seizoen werd uit gespeeld bij Helios, omdat in Wesepe het H.J.P.toernooi werd gespeeld en daardoor de velden bezet waren. De voorbereiding was slecht verlopen. Er werd 1 oefenwedstrijd gespeeld tegen Witkampers.

Die wedstrijd speelden we in een fantasieopstelling en werd kansloos verloren. Ook werd er slechts 1 bekerduel gespeeld. Dit was op een zaterdagmiddag bij Vroomshoopse Boys. Doordat er toen veel mensen van ons jonge team moesten werken deden er wat jongens van Wesepe 1 mee. We kregen heel veel kansen maar wonnen uiteindelijk met slechts 2-1. Bruchterveld heeft zich teruggetrokken in het bekertoernooi en de wedstrijd tegen Helios werd afgelast door de hevige regenval.

Helios was vandaag ook onze 1ste tegenstander in de competitie. Vorig jaar de laatste wedstrijd met hen ook nog een mooi duel uitgevochten om degradatie. Wij wisten toen te winnen en zodoende wisten zowel Wesepe als Helios zich te handhaven. Winnen zat er vandaag niet in. Wesepe beschikte nog duidelijk niet over wedstrijdritme. Ook was het merkbaar dat een aantal jongens nog weinig getraind hadden(o.a. door stage en verre reizen in het buitenland), ze zaten er al snel doorheen en het balgevoel was nog lang niet optimaal.

Helios had hun team behoorlijk verjongd en hun laatste man van vorig seizoen(de John de Wolf look-a-like) was nu hun trainer. Helios begon zeer goed aan de wedstrijd en Wesepe werd compleet overklast. Kansenverhouding in de 1ste helft 8-1 voor Helios. Ruststand 0-0. Dit mede doordat John goed stond te keepen en als hij eens een bal losliet wist hij het steeds weer goed te herstellen. De 2de helft begon Wesepe wat beter aan de wedstrijd maar na 5 minuten was het toch Helios dat scoorde. Een bal van dichtbij strak in de kruising was zelfs John te veel. Daar er bij Wesepe een aantal volledig doorheen zaten moesten de wisselspelers al snel warm lopen. De uit de B-jeugd over komende Jorik kwam in de ploeg voor Jeroen en viel behoorlijk in. Net voordat Jeffrey Ronald kwam aflossen scoorde Helios de 2-0. Wesepe haalde toen ook Niels naar de kant(’s middags bij Wesepe 1). Wouter kwam in zijn plaats en ging linksback spelen waardoor Chris doorschoof naar het middenveld. Hierna was Wesepe zeker gelijkwaardig aan Helios en kreeg ook een paar hele mooie mogelijkheden om te scoren maar helaas vielen er geen doelpunten. Ook Helios vond het net niet meer en zo verloren we onze 1ste wedstrijd met 2-0. Een terechte nederlaag. Op 16 september kunnen we al weer revanche nemen op hen als ze naar de Muggert komen om de afgelaste bekerwedstrijd in te halen. Die wedstrijd wordt op het 2de veld gespeeld en begint om 19.30 uur.

De jongens zullen de komende weken goed aan de bak moeten om hun trainingsachterstand in te halen. Misschien levert het volgende week de 1ste punten op bij Victoria Boys uit Apeldoorn. Aanvang 11.30 uur.