Verslag Wesepe 2-Schalkhaar 2 gesp.24-10

Vandaag de bekerwedstrijd tegen Schalkhaar 2, een tweede klasser. Vorige week het verslag beëindigd met de vraag of we vandaag zouden kunnen stunten.
 Dit konden we niet maar we kunnen wel terugzien op een goede wedstrijd. Met nog steeds wat geblesseerden en zieken en een aantal mensen die verhinderd waren moesten we het vandaag tegen onze grote buurman opnemen. Wel hadden we vandaag de beschikking over doelman Frank K., Richard(shovel), Ovi en Koen B.. Henk D. was de vlaggenist.

We begonnen goed en dat leverde in de 2de minuut al een kans op voor Chris. Hij raakte de paal. Hierna was Schalkhaar toch iets wakker geschud en ging goed combineren wat al in de 7de minuut hun eerste doelpunt opleverde. Op dat moment hou je je hart vast want dan vrees je een monsternederlaag. Deze vrees was ongegrond want Wesepe herpakte zich goed en na 20 minuten werden we minstens gelijkwaardig aan Schalkhaar. Met name onze backs Wouter en Fredje hadden wel moeite met hun tegenstanders maar bleven hen lekker de baas en in het centrum van de verdediging heersten Ovi en Richard. We konden ook aan aanvallen toekomen en kregen een paar hele mooie kansen maar het zat ons niet mee in de afwerking. Ovi gaf een heel mooi afstandsschot. Deze leek eerst over te gaan maar daalde ineens vlak achter de keeper, helaas voor ons daalde de bal net iets te laat en kwam via de lat het veld weer in. Onze voorwaartsen waren zo onder de indruk van het schot dat ze vergaten in te lopen waardoor de Schalkhaar verdediging de bal kon wegwerken.

We roken dat er mogelijkheden waren en bleven via goed voetbal de aanval zoeken. Vlak voor rust leek de verdiende gelijkmaker te vallen. Ronald die zich wat terug had laten vallen speelde Nick in de voeten aan, die plaatste een lange bal naar rechts richting Jeroen. Deze bracht de bal binnen de zestien en haalde uit. De keeper blokte de bal. De terugspringende bal kwam opnieuw voor de voeten van Jeroen, deze haalde opnieuw uit maar de keeper hield wederom zijn doel schoon. Jammer dat het geen doelpunt opleverde maar het was in ieder geval een schitterende aanval. Zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand. In de rust werden de dingen benoemd die goed gingen en op een aantal punten konden we verbeteren. Jeroen moest zich laten vervangen want hij werd geacht op een feestje acte de presence te geven. Rik kwam hem vervangen.

De 2de helft begon voor ons niet slecht. Hoewel Schalkhaar voetballend iets beter was gaven we toch weinig kansen weg. Wel waren er bij ons een paar spelers die het deden voorkomen of ze heel ernstig geblesseerd waren. Het bleek allemaal nogal mee te vallen. Het wonderwater van de verzorger verrichtte wonderen en werkte zeer genezend. De verzorger baalde er wel behoorlijk van dat ze altijd mijlenver van de dug-out gingen liggen, met name Niels had daar een handje van, waardoor hij nogal wat meters in hoog tempo moest afleggen(overigens voor hem geen enkel probleem!!). Na een kwartier kwam Robin in het veld voor Ronald en we hoopten Schalkhaar zo lang mogelijk van scoren af te houden zodat zij steeds onzekerder zouden worden en wij er steeds meer in zouden gaan geloven. Bij ons begon vanaf een uur de vermoeidheid bij een aantal spelers toch wel parten te spelen waardoor er meer onnodig balverlies werd geleden met als gevolg dat we teveel achter de feiten aan moesten lopen. Balverlies van ons op het middenveld leidde ook de 2-0 voor Schalkhaar in. Als het dan 4 minuten later ook nog 3-0 wordt weet je dat de wedstrijd gespeeld is. Het pleit voor onze ploeg dat ze daarna toch behoorlijk bleven voetballen zodat we niet weggespeeld werden. Een kwartier voor tijd kwam Jorik nog in de ploeg voor Nick. De stand veranderde niet meer. Hier is voor ons het bekeravontuur dus afgelopen maar we moeten het maar zien als een nuttige oefenwedstrijd voor de competitie die volgende week weer verder gaat en waar we zo langzamerhand de puntjes eens moeten gaan binnensprokkelen. A.s. zondag moeten we om 9.30 uur spelen bij en tegen Rohda Raalte 4.