Vrielink troef in Olst

de Stentor, 4 oktober 2010

OLST – Het waren de Vrielinkjes die de klok sloegen bij de wedstrijd Wesepe-SDOL (24-26) in sporthal De Hooiberg in Olst. Van de vijftig doelpunten werden er dertien door een Vrielink gemaakt. Aan de zijde van Wesepe waren dit Fieke en Marleen, aan de zijde van SDOL was dit Linda.

Vooral Fieke Vrielink was op dreef; zij was liefst negenmal trefzeker. Haar oudere zus Marleen en tegenspeelster Linda (geen familie) scoorden beide twee keer. Fieke weet het net altijd wel gemakkelijk te vinden, maar negen doelpunten waren ook voor haar ongekend. “Meestal scoor ik vier à vijf keer in een wedstrijd.”

Vlak na het eindsignaal van de meeslepende pot wist ze even niet wat ze moest zeggen. “Het is nog zo vers.” Een terechte uitslag? “Het kwartje had beide kanten op kunnen vallen,” vond haar zus Marleen. SDOL-speelster Linda Vrielink was van mening dat haar ploeg verdiend had gewonnen.

Linda (22) keerde terug in het eerste team van de handbalsters uit Luttenberg. Drie jaar geleden maakte ze ook al onderdeel uit van de selectie, maar blessures aan beide polsen speelden haar de afgelopen jaren parten.

Vorig jaar begon ze in een recreantenteam voorzichtig weer te handballen. Het ging goed en ze wilde al snel hogerop. Vanaf april traint ze mee met het eerste. “Het was heel erg wennen,” blikte ze terug op haar rentree. “Ik wil meer inzicht in het spel krijgen zodat ik beter op mijn teamgenoten kan anticiperen.”

Dat laatste, anticiperen, kon in de slotfase ook bij Wesepe beter, vond Fieke. De ploeg keek tegen een 24-25 achterstand aan en volgens de aanvalster wilden een aantal speelsters voor de overwinning gaan, terwijl anderen juist een gelijkspel wilden veiligstellen. “Nee, we lagen niet meer helemaal op één lijn. Er was onrust wat resulteerde in slordigheid.”

De openingswedstrijd in de eerste klasse was er wel eentje zoals beide ploegen ‘m kennen. Bij Wesepe-SDOL is er altijd strijd en de overwinningen zijn vaak nipt. Beide ploegen willen dit seizoen ‘in het linkerrijtje eindigen’. SDOL degradeerde vorig seizoen uit de regioklasse en Wesepe eindigde in de top van de derde klasse.

Geen kinderachtige teams dus, maar over een kampioenschap hoorde je niemand, gisteren in De Hooiberg. Fieke Vrielink beloofde wel: “Wij gaan zeker bovenin meedraaien.”

Wesepe- SDOL 24-26 (12-12)
Scores Wesepe: Fieke Vrielink 9, Marjon van Mullem 4, Jolien Koerhuis 4, Marleen Vrielink 2, Marjolien Roesink 2, Astrid Lugtenberg 2, Loes Groot Lipman.
Scores SDOL: Linda Maatman 9, Joanne Pelgrim 5, Stephanie Bosch 3, Dieuwke Mars 3, Dominique Heuven 2, Linda Bons 2, Linda Vrielink 2.