Wedstrijdverslagen Wesepe JO17 – SVI JO17-5: Wesepe officieus kampioen

Wesepe speelde vandaag in een rechtstreeks gevecht met de nummer 2 om de titel. De nummer 2 stond 3 punten achter met een wedstrijd minder gespeeld. Het doelsaldo van Wesepe was bij aanvang van de wedstrijd 10 doelpunten beter.

De wedstrijd was goed bezocht, ondanks het slechte weer, en stond onder leiding van Vincent Achtereekte. Het elftal van trainer Nick Jansen had de 2e helft 2 fikse tegenvallers. Na 16 minuten raakte Rick Jansen, de doelman van Wesepe, geblesseerd aan zijn knie en hij moest het veld verlaten. Hij werd vervangen door Roy Hulsegge. Daarnaast wist de tegenstander te scoren waardoor Wesepe met een 0-1 achterstand aan de thee ging.

Er moest dus gescoord worden door Wesepe. Halverwege de 2e helft scoorde Wesley Kamphuis een prachtige vrij trap van ruim 25 meter. Een hele mooie en belangrijke goal. Ieder doelpunt kon vanaf dat moment beslissend zijn. De spanning was om te snijden. Ondanks hachelijke momenten aan beide kanten werd er niet meer gescoord en na een 2e helft van 44 minuten floot scheidsrechter Vincent voor het laatst.

Met deze stand is er nog geen kampioen. Wesepe mag zich echter wel officieus kampioen noemen. Als SVI met minder dan 10 goals verschil wint van nummer 3 VEVO is Wesepe officieel kampioen.

Het is jammer dat deze wedstrijd pas op 18 januari gespeeld wordt en dat de heren niet gewoon op het veld kampioen kunnen worden. Ondanks dit, een puike prestatie van Wesepe JO17!