Week van het Sportplezier

Er zijn personen die beweren dat vrouwen maar één recht hebben. Nu beticht mijn vriend mij weleens van feminisme, dus je snapt dat ik me niet bepaald kan vinden in die uitspraak. Aan de andere kant, ik stel mensen niet graag teleur. En daarom dook ik gisteren maar weer de keuken in voor het bereiden van een verantwoorde maaltijd. Handen uit de mouwen en ballen draaien. Toen de negen balletjes gemoedelijk lagen te pruttelen in de jus hoorde ik de stem van Ruud de Wild op radio 2. Hij besprak met zijn sidekick de Week zonder Vlees die zojuist begonnen was. Daar sta je dan in je gestreepte schort de gehaktballen om te draaien. Half-om-half nog wel.

Mission failed dus, helaas. Maar ik kreeg zomaar een nieuwe kans in mijn schoot geworpen. Want niet veel later las ik dat het óók de Week van het Sportplezier is. Die schijnt afgelopen zaterdag al gestart te zijn. En ook dat hadden ze wel even eerder mogen zeggen, want daar hebben we eveneens flinke steken laten vallen. Tegen WHC gingen we kansloos onderuit. Niet iets om vrolijk van te worden.

De enige teamgenoot die afgelopen zaterdagavond waarschijnlijk wel heeft gelachen, is onze Elke. Zij was een weekendje weg met haar familie. Ma Betsy, pa Harry, Elke en haar drie broers, met z’n allen in een vakantiehuisje. Poeh. De familie Berends staat namelijk bekend om haar droge humor, waarin vooral taalgrappen een hoofdrol spelen. Een klassiekertje van Elke tijdens haar wilde stapavonden in Zwolle: ‘Hé, ik geloof dat ik politzie!’ En als de betreffende agent haar dan teruggroet: ‘Boeien!’ Herman Finkers is er niets bij. Ik heb me laten vertellen dat haar hele familie zo is. Dat moet een bijzonder weekend zijn geweest. Bijzonder vermoeiend ook …

De Week van het Sportplezier eindigt komende zondag. Onze kansen zijn dus nog niet verkeken én we zijn nu voorbereid. Ik heb wel zin in een plezierige zaterdagavond tegen onze buurvrouwen van Overwetering. Zij hebben afgelopen zaterdag met ruime cijfers van Lettele verloren, waar wij twee weken eerder nog van wonnen. Wat kan er nog misgaan?

Dan ga ik nu de overgebleven vier gehaktballen even opwarmen.

Zaterdag 10 maart, 19.00 uur, de Hooiberg in Olst
SC Wesepe – Overwetering

Jolien